Затримано три групи ухилянтів на шляху до Молдови
Затримано три групи ухилянтів на шляху до Молдови

Затримано три групи ухилянтів на шляху до Молдови


Маршрут до сусідньої Молдови чоловікам прокладав адміністратор телеграм-каналу за 120-160 тисяч гривень з кожного “клієнта”.

Прикордонники затримали три групи порушників, які протягом понад 72 годин намагалися пішки дістатися державного кордону в Подільському районі Одеської області. Про це Державна прикордоннна служба безпеки у вівторок, 8 жовтня.

“Маршрут до сусідньої Молдови чоловікам прокладав адміністратор телеграм-каналу, який планував отримати від 120 до 160 тисяч гривень з кожного з них за допомогу в перетині кордону”, – йдеться в повідомленні.

Затримані прибули до місця збору у Вінницькій області та розділилися на невеликі групи по 3, 5 та 6 осіб, щоб залишатися менш помітними для прикордонників. Проте оператори БПЛА з тепловізорами виявили всіх порушників.

“Однією з груп чоловіків не вдалося вчасно зупинитися за вимогою прикордонників, через що було здійснено попереджувальні постріли вгору”, – зауважили прикордонники.

Стосовно всіх 14 порушників складено протоколи про адміністративні правопорушення за статтями:

  • Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України (ч. 2 ст. 204-1 КУпАП).
  • Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі військовослужбовця чи працівника Державної прикордонної служби України (ст. 185-10 КУпАП).

Справи передано до суду.

Як ми вже писали, двох чоловіків, котрі намагалися незаконно перетнути кордон з Угорщиною, затримали прикордонники Мукачівського загону.

Нагадаємо, що до суду передали справу посадовця одного з підрозділів ЗСУ та його спільників, які організовували схему незаконного переправлення ухилянтів  через державний кордон України.



Теги по теме
Украина задержание граница
Источник материала
loader
loader