З Росії за час війни визволили 57 засуджених та підслідних українців - Лубінець
З Росії за час війни визволили 57 засуджених та підслідних українців - Лубінець

З Росії за час війни визволили 57 засуджених та підслідних українців - Лубінець

Україні з початку повномасштабної війни вдалось звільнити з полону 57 своїх громадян, які були засуджені та перебували під слідством у Росії.

Як передає Укрінформ, про це Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив у Телеграмі за результатами зустрічі із членами родин військовослужбовців, які були засуджені чи перебувають під слідством у РФ.

Під час зустрічі на запитання присутніх відповідали представники Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, МВС, Об’єднаного центру СБУ, Мін’юсту, НГУ, МОУ, ГСУ Нацполіції та Офісу генпрокурора.

«Повідомив рідним наших захисників та захисниць про те, яку роботу виконує Україна та наш Офіс безпосередньо для повернення та захисту прав військовополонених, яких утримує та засудила Росія. Мовою цифр: за весь час війни вдалося звільнити з полону 57 осіб, які були засуджені та перебували під слідством у Росії. У 2024 році – 35 українців. У крайньому обміні – 18 військовослужбовців, які отримали великі терміни. І спільна робота українських відповідальних держорганів із визволення усіх наших воїнів не припиняється», - наголосив Лубінець.

З Росії за час війни визволили 57 засуджених та підслідних українців - Лубінець - Фото 1

Представники держорганів проконсультували громадян щодо окремих кейсів, а працівники Офісу омбудсмана отримали нові звернення, над якими працюватимуть.

З Росії за час війни визволили 57 засуджених та підслідних українців - Лубінець - Фото 2

Лубінець запевнив, що на найближчих зустрічах із міжнародними партнерами порушуватиме тему визволення засуджених росіянами українських громадян.

«Переконаний, що такі спільні зустрічі допомагають координувати дії сімей, організацій та державних структур у спільних зусиллях для повернення наших воїнів додому!», - підкреслив Уповноважений ВР.

Як повідомляв Укрінформ, щонайменше 177 українських військових загинули в російському полоні з початку повномасштабної агресії РФ проти України.

Теги по теме
Россия Суд
Источник материала
loader
loader