Виноробня на Одещині збільшила урожайність винограду вдвічі
Виноробня на Одещині збільшила урожайність винограду вдвічі

Виноробня на Одещині збільшила урожайність винограду вдвічі

Через зміну клімату та екстремальні погодні умови цього року винороби мали значний виклик. Однак впровадження крапельного зрошення та використання сучасних технологій допомогло виноробні CHATEAU PINOT на Одещині зібрати вдвічі більший урожай, ніж торік.

Про це AgroPortal.ua розповіла директор з продажів сімейної винарні CHATEAU PINOT Анжела Голова.

За її словами, виноградники були посаджені у 2013-2014 роках. Спочатку виробники тільки продавали ягоду, а саму виноробню почали будувати 2019 року біля виноградників. Зібраний урожай 2021 року переробили, хотіли вийти в 2022 році зі своїм вином на ринок, але через повномасштабне вторгнення відклали. Тож перший реліз вин торгової марки CHATEAU PINOT відбувся 2023 року. Спочатку колекція вин налічувала 3 види, а зараз уже більше 10. 

«Площа виноградників складає 57 га. Ми вирощуємо виноград тільки групи Піно — Піно Блан, Піно Грі та Піно Нуар. Саме тому така назва нашої виноробні. Це доволі примхливі сорти, вони не розповсюджені в Україні. У нас німецькі саджанці винограду», — зазначає Анжела Голова.

В асортименті крафтової виноробні всі вина сухі, є як ординарні, так і витримані в барріках із французького дубу. Є вина білі, рожеві, червоне та помаранчеве. У найближчих планах підприємців — вийти на ринок зі своїм ігристим вином, виготовленим за класичним методом. 


Тетяна Ярмоленко, AgroPortal.ua

Источник материала
loader
loader