Українців чекає підвищення цін на усі види м’яса
Українців чекає підвищення цін на усі види м’яса

Українців чекає підвищення цін на усі види м’яса

Значне здорожчання енергоносіїв та підвищення податків неминуче вплине на вартість ключових харчових продуктів у країні. Зокрема варто очікувати зростання цін на м’ясну продукцію. Про це повідомляє Комерсант український, пише agronews.ua.

“Одночасне підвищення цін на електроенергію, пальне та податки – все це впливає на формування ціни в сторону її збільшення. Практично вся продукція, в тому числі аграрна, буде дорожчати, оскільки зросли ключові елементи її собівартості”, – пояснює економічний експерт Андрій Новак.

За його словами, найменш відчутним буде подорожчання курятини, оскільки це найпопулярніше м’ясо в Україні і ринок ним переповнений.

“Найпопулярнішим м’ясом у нас було і є курятина, вона і найдешевша, порівняно з іншими видами м’яса… Якщо буде підвищений попит на курятину, то ціни зростуть, але мінімально. На цьому ринку у нас досить висока конкуренція, яка не дозволяє ані виробнику, ні торговцю надто піднімати ціну”, – стверджує економіст.

Стосовно свинини прогнози менш оптимістичні – здорожчання може бути достатньо відчутним.

“На сьогодні є різні прогнози, особливо після підвищення податків. До кінця року зростання може бути навіть на 10-12%”, – підсумовує Андрій Новак.



Перегляди: 0
Теги по теме
прогноз погоды
Источник материала
loader
loader