У Білому домі повідомили деталі майбутнього візиту Байдена до Німеччини
У Білому домі повідомили деталі майбутнього візиту Байдена до Німеччини

У Білому домі повідомили деталі майбутнього візиту Байдена до Німеччини


Питання України стане “великою частиною” участі Байдена в Рамштайні” – заявила речниця Білого дому.

Продовження підтримки України у її здатності оборонятися від російської агресії буде важливою частиною візиту президента США Джо Байдена до Німеччини, який запланований на 10-13 жовтня. Про це речниця Білого дому Карін Жан-П’єр.

“Цей візит підкреслить глибоку відданість та рішучу підтримку трансатлантичній безпеці. Говорячи про Україну та українську самооборону – це буде важливою частиною цього візиту: продовження цієї підтримки, продовження всіх можливих дій, щоб зупинити російську агресію”, – зазначила вона.

Речниця зауважила, що частину розмов у Німеччині присвятять також “продовженню внесків у виконання зобов’язань НАТО”.

Жан-П’єр також підкреслила лідерство президента Байдена щодо України, і те, що він зміг зробити, аби зміцнити НАТО, щоб понад 50 країн підтримали Україну в боротьбі з агресією Росії.

“І тому це, звісно, буде великою частиною цієї поїздки”, – заявила речниця.

За її словами, ця поїздка стане також “потужним символом партнерства США та Німеччини… щодо найгостріших викликів світу, щоб забезпечити людям усі можливості для безпеки і процвітання”.

На сайті Білого дому повідомляється, щов рамках візиту до Німеччини 12 жовтня 2024 року Байден головуватиме на зустрічі на рівні лідерів країн та урядів Контактної групи з питань оборони України у форматі Рамштайн.

У ФРН також запланована зустріч президентів США Джо Байдена й України Володимира Зеленського.

Нагадаємо, Зеленський повідомив, що має намір представити свій План перемоги лідерам країн-союзників, які зберуться на засіданні контактної групи у форматі Рамштайн.



Теги по теме
Украина США Германия Джо Байден
Источник материала
loader
loader