У Вовчанську росіяни задіюють тактику «підземних кротів» - військові
У Вовчанську росіяни задіюють тактику «підземних кротів» - військові

У Вовчанську росіяни задіюють тактику «підземних кротів» - військові

У Вовчанську росіяни задіюють тактику «підземних кротів» - це коли вони з одного підвалу у інший намагаються будувати тунелі, щоб спробувати під землею просочуватися туди, де на них не очікують.

Про це у телеетері заявив речник ОТУ «Харків» Віталій Саранцев, відповідаючи на питання, наскільки у Вовчанську РФ масово застосовує цю тактику, передає кореспондент Укрінформу.

«Вони дійсно використовують таку тактику, і вона для противника не нова, він її використовував і раніше і на інших напрямках. Зокрема це було зроблено і уАвдіївці. Щодо Вовчанська, то я не можу сказати про масовість цього явища. Але, тим не менше, є локації там, де противник намагається переміщуватися між будинками, створюючи підземні невеликі тунелі від підвалу до підвалу від того, що там залишилося», - сказав Саранцев.

Речник зазначив, що окрім цього задіюються і ті підземні комунікації, які використовувалися раніше просто як каналізаційні ходи чи ходи для зв’язківців тощо.

«Вони їх також намагаються використовувати. Не можу зараз сказати про масовість цього явища, бо такі дії противника досить важко відслідкувати. Тим не менше, якщо нам вдається це все виявити, то, звичайно, по цій локації наноситься потужний вогневий удар, щоб завадити діям противника щодо прихованого переміщення і пересування», - зазначив він.

Саранцев поінформував, що щодо Вовчанська РФ використовує і тактику переміщення малих штурмових груп.

«Тобто, противник під прикриттям будинків чи того, що там від них лишилося, намагається здійснювати переміщення особового складу на визначені заздалегідь локації і вже звідти, коли вже накопичений особовий склад, намагається штурмувати позиції Сил оборони. Ми відслідковує всі дії противника, знаємо про його наміри і будуємо оборону так, щоб максимально ефективно протидіяти будь-яким його загарбницьким намірам», - запевнив речник.

За його словами, загалом станом на зараз ситуація у операційній зоні ОТУ «Харків» є стабільно складною.

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби на Харківському напрямку війська РФ продовжували активні дії. Загалом відбулося 6 бойових зіткнень. Бої точилися в районах населених пунктів Стариця та Вовчанськ.

Теги по теме
война
Источник материала
loader
loader