У Росії проти відомого пропагандиста порушили кримінальну справу й арештували на два місяці
У Росії проти відомого пропагандиста порушили кримінальну справу й арештували на два місяці

У Росії проти відомого пропагандиста порушили кримінальну справу й арештували на два місяці

На ворожого пропагандиста Єгора ("Тринадцятого") Гузенка в Росії порушено кримінальну справу за статтею 318 КК РФ "Застосування насильства щодо представника влади". Суд заарештував "військкора" на два місяці.

Його затримання провели на головній площі Новопавлівська (Ставропольський край Росії) під час святкування дня міста. Тоді помічник окупантів чинив опір "правоохоронцям", пишуть росЗМІ.

"Коли затримували, ще й лупцювали... Я вперше приїхав додому, і ось так мене зустріло рідне місто", – скаржився пропагандист.

На допитах, за даними одного з Telegram-каналів противника, Гузенко відмовився давати свідчення.

Окрім того, він перебував у федеральному розшуку як фігурант кримінальної справи за статтею 213 КК РФ "Хуліганство". Справа була порушена наприкінці 2021 року, а в березні 2022-го Гузенко, як він писав у Telegram, зрізав із ноги електронний браслет і поїхав на тимчасово окуповану територію Херсонської області України.

Єгор Гузенко воював проти України у 2014 році разом із проросійськими бойовиками. У 2019-у їздив із ПВК до Сирії.

У 2021 році він як мінімум двічі потрапляв у поліцію Санкт-Петербурга. Обидва рази росіянин застосовував газовий пістолет (стверджував, що робив це з метою самооборони). Після останньої витівки порушника помістили під домашній арешт, але "блогер" утік.

Слідство у справі було на деякий час призупинене, але у вересні 2023 року його поновили.

Прикметно, що у своєму блозі пропагандист неодноразово критикував російську владу. Наприклад, у вересні поточного року під постом із кадрами обстрілів Бєлгорода він поставив запитання: "У якій реальності живуть у Кремлі?".

Источник материала
loader
loader