Скандал неїстівними консервами в ЗСУ: у Міноборони відреагували
Скандал неїстівними консервами в ЗСУ: у Міноборони відреагували

Скандал неїстівними консервами в ЗСУ: у Міноборони відреагували


Наразі процес контролю відповідності обсягів партій сертифікатам якості не є автоматизованим.


Державний оператор тилу не перевіряє якість консервних виробів, які постачаються в ЗСУ, цим займається Держпродспоживслужба. Про це заявили в ДОТ, Українська правда у вівторок, 8 жовтня.
 
“Контроль якості консервів, що постачаються ЗСУ, здійснюється на етапі виробництва. Управління безпечності харчових продуктів і ветеринарної медицини (структурний підрозділ Держпродспоживслужби) відбирає контрольні зразки з партії, відправляє на лабораторний аналіз і, у разі позитивного висновку про придатність до споживання, видає сертифікат. Також, зазначимо, що нами не були зафіксовані поставки без наявності вищезазначеного сертифікату”, – сказали в ДОТ.
 
У відомстві зазначили, що наразі процес контролю відповідності обсягів партій сертифікатам якості не є автоматизованим. Відповідні сертифікати надаються військовим частинам при прийомці товару. 
 
Для того, щоб посилити контроль за якістю продукції, ДОТ планує цифровізувати процес підтвердження наявності сертифікатів якості в ІТ-системі управління забезпеченням ЗСУ.
 
Державний оператор тилу – закупівельна агенція при Міністерстві оборони України, що забезпечує тилові потреби Збройних сил України: харчування, речове майно, пально-мастильні матеріали. 

Нагадаємо, напередодні журналісти з’ясували, що партія тушкованої свинини, яка мала постачатися для ЗСУ, виявилася непридатною до вживання сумішшю шкіри, сухожиль та жирової тканини.

Лабораторія Міноборони схвалила майже 11 тисяч таких бляшанок, однак незалежна експертиза показала невідповідність продукції стандартам.

Як відомо, за дорученням керівництва Міноборони триває перевірка системи організації харчування військовослужбовців на північному, східному й південному напрямках.



Теги по теме
Скандал Минобороны
Источник материала
loader
loader