Світовий банк та Мінагрополітики обговорили проєкти з розвитку меліорації в Україні
Світовий банк та Мінагрополітики обговорили проєкти з розвитку меліорації в Україні

Світовий банк та Мінагрополітики обговорили проєкти з розвитку меліорації в Україні

Міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль спільно з делегацією Світового банку обговорили питання реалізації проєктів співпраці, а також стан іригаційного сектору України та перспективи його розвитку.

Про це повідомляє пресслужба міністерства, передає Укрінформ.

«Розвиток системи зрошення – національний пріоритет України. Чим швидше система меліорації буде створена і запрацює, вода дійде до фермерів, тим швидше відновиться агросектор, а Україна зможе посилити внутрішню і зовнішню продовольчу безпеку», - наголосив Коваль.

Він зазначив, що за напрямками співпраці зі Світовим банком існують короткострокові проєкти для підтримки аграріїв на прифронтових територіях, середньострокові — для подолання наслідків підриву Каховської дамби, і довгострокові — для розвитку іригаційної системи України.

За його словами, для створення ефективної системи зрошення необхідна допомога міжнародних експертів у формуванні плану розвитку іригаційної системи, який відповідав би потребам і кліматичним умовам України.

Зокрема, Коваль запропонував представникам Світового банку спільну реалізацію проєкту щодо українського насінництва, яке можливе на зрошених землях і сприятиме виробництву агропродукції з доданою вартістю.

Світовий банк та Мінагрополітики обговорили проєкти з розвитку меліорації в Україні - Фото 1

Операційний менеджер у справах країн Східної Європи Кевін Томлінсон підкреслив ефективність співпраці Світового банку з Україною, зокрема, прогрес у створенні організацій водокористувачів.

Він запевнив, що Світовий банк продовжить підтримку українського агросектору, зокрема у розвитку іригаційної системи, а також підтримку у межах «Екстреного проєкту надання інклюзивної підтримки для відновлення сільського господарства України (ARISE)».

Сторони домовилися продовжити співпрацю, синхронізувати та координувати спільні зусилля з підтримки та відновлення агросектору.

Як повідомлялося,Світовий банкта Міжнародна фінансова корпорація (IFC) розширять свою присутність в Україні, зосередившись на відновленні житла та критичної інфраструктури.

Фото: Мінагро

Источник материала
loader
loader