Севгіль Мусаєва: Офіс президента блокує розміщення реклами в «Українській правді»
Севгіль Мусаєва: Офіс президента блокує розміщення реклами в «Українській правді»

Севгіль Мусаєва: Офіс президента блокує розміщення реклами в «Українській правді»

За словами головної редакторки «Української правди», ОП просить потенційних партнерів не розміщувати рекламу у виданні та не приходити на його заходи. Севгіль Мусаєва вважає це виявом економічного тиску на редакцію.

Головна редакторка «Укранської правди» Севгіль Мусаєва розповіла, що Офіс президента тисне на редакцію, намагаючись заблокувати розміщення реклами на сайті. Про це вона сказала у бліцінтерв'ю Інституту масової інформації.

Відповідаючи на запитання ІМІ про виклики «Української правди» у 2024 році, Севгіль Мусаєва згадала про мобілізацію, а також тиск із боку Офісу президента.

«Другий виклик, і я можу про це сказати, — це тиск із боку Офісу президента. Вони блокують розміщення реклами різними нашими партнерами та блокують участь представників влади в наших івентах. Тобто ОП обдзвонює потенційних рекламодавців і просить не розміщувати рекламу в “Українській правді” та не приходити на наші заходи», — сказала головна редакторка «Української правди».

Зокрема, за її словами, в день нещодавнього заходу видання, присвяченого експорту, від участі відмовилися чотири учасники. На думку Мусаєвої, це вияв економічного тиску на редакцію.

«Також мені відомо, що власнику “Української правди” надходили пропозиції щодо продажу видання. Він відмовився, і я вважаю це тиском на редакцію», — додала вона.

Читайте також:

  • Зеленський дорікнув журналісту «Української правди» темниками
  • Севгіль Мусаєва: Тиск на медіа є свідченням того, що журналістика жива, її бояться

Фото: «Книжковий Арсенал»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
Офис Президента
Источник материала
loader
loader