Суд у Києві заарештував кремлівського ідеолога російської агресії Чистіліна
Суд у Києві заарештував кремлівського ідеолога російської агресії Чистіліна

Суд у Києві заарештував кремлівського ідеолога російської агресії Чистіліна

Шевченківський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 4 грудня без можливості внесення застави для кремлівського ідеолога збройної агресії РФ Дмитра Чистіліна, якого депортували з Молдови.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу прокурор Офісу генпрокурора Олександр Сафарян.

«Суд задовольнив клопотання і обрав Чистіліну запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави до 4 грудня», - сказав він.

Сафарян зазначив, що Чистіліну, який має подвійне громадянство України та РФ, повідомили про підозру у державній зраді та виправдовуванні збройної агресії Росії проти України.

За даними слідства, підозрюваний проживає у РФ та є активним борцем за «русский мир». Після початку повномасштабної збройної агресії проти України він почав активно та публічно її заперечувати та, діючи спільно з російськими посадовцями та політичними діячами, розробляти і впроваджувати стратегію інформаційної війни із Україною з метою її якнайшвидшої інтеграції в поле впливу рф.

Також підозрюваний на виконання завдання своїх кураторів, зокрема ексрадника президента РФ, приїхав до Республіки Молдова для просування на її території російських наративів та посилення інформаційного впливу держави-агресора на внутрішню і зовнішню політику суверенної держави.

Спецслужби Молдови встановили, що підозрюваний створює загрозу її національній безпеці, та депортували його до України, де чоловіка затримали за підозрою у вчиненні ряду злочинів.

Справу розслідують працівники Головного слідчого управління СБУ.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки 8 жовтня заявила, що спільно з іноземними партнерами та Держприкордонслужбою провела спецоперацію, у ході якої затримала Дмитра Чистіліна – кремлівського ідеолога збройної агресії РФ.

Правоохоронці вважають, що протягом 2016-2024 років Чистілін підготував для Кремля низку «аналітичних матеріалів», в яких підтримував збройну агресію РФ та «інтеграцію» тимчасово захоплених районів України до складу Росії.

Источник материала
loader