Росіяни цьогоріч вивезли через порт Маріуполя понад 180 тисяч тонн українського зерна – Шмигаль
Росіяни цьогоріч вивезли через порт Маріуполя понад 180 тисяч тонн українського зерна – Шмигаль

Росіяни цьогоріч вивезли через порт Маріуполя понад 180 тисяч тонн українського зерна – Шмигаль

Цього року росіяни вивезли понад 180 тисяч тонн вкраденого українського зерна лише через порт Маріуполя.

Про це під час засідання Кабміну повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає Укрінформ з посиланням на Урядовий портал.

"Росія і далі використовує продовольство як елемент агресії. Лише через порт Маріуполя цього року ворог вивіз понад 180 тисяч тонн вкраденого українського зерна", - сказав він.

Шмигаль наголосив, що РФ продовжує грабувати тимчасово окуповані території для того, щоб "на вкрадені гроші фінансувати загарбницьку війну".

Він підкреслив, що російський економічний терор буде одним із напрямів у роботі спеціального трибуналу щодо злочину агресії РФ проти України.

Шмигаль зауважив, що традиційно лідером в експорті для України є аграрний сектор. За його словами, Україна надалі готова виконувати функцію одного з ключових гарантів глобальної продовольчої безпеки. Він нагадав, що вже намолочено майже 57 млн тонн нового врожаю зернових, олійних культур та цукрового буряку.

"Україна вирощує набагато більше, ніж може спожити. Тому ми допомагаємо країнам на різних континентах", - підкреслив прем'єр.

Як повідомляв Укрінформ, від початку 2024 року, станом на 16 вересня, за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» 6,37 тис. агрогосподарств отримали понад 30,7 млрд гривень.

назвав показовим епізод, коли глава РФ Володимир Путін оголосив про наміри внести зміни у ядерну доктрину, які дозволили б використовувати ядерну зброю у відповідь на атаки неядерних держав із застосуванням конвенційного озброєння.

«Китай, можливо, неочікувано для декого, виступив у спільній заяві із ще 11-ма державами із застереженням від застосування ядерної зброї. Немає сумніву, що застереження адресувалися диктатору у Кремлі. Для нас це свідчення необхідності продовження діалогу – навіть тоді, коли комусь це здається безнадійною справою», - вважає перший віцепрезидент НАН України.

Як повідомляв Укрінформ, речник Міноборони КНР Чжан Сяоган заявив наприкінці вересня, що Китай дотримується послідовної та передбачуваної політики ядерного стримування і не застосовуватиме свій ядерний арсенал проти неядерних країн та не вдаватиметься першим до використання ядерної зброї.

Теги по теме
Россия Мариуполь
Источник материала
loader