Росіяни перекидають штурмові групи до Роботиного на Запоріжжі - Сили оборони
Росіяни перекидають штурмові групи до Роботиного на Запоріжжі - Сили оборони

Росіяни перекидають штурмові групи до Роботиного на Запоріжжі - Сили оборони

На напрямку Роботиного Запорізької області російські війська можуть незабаром розпочати штурмові дії.

Про це речник Сил оборони Півдня Влад Волошин заявив у телеефірі, відповідаючи на запитання, наскільки активними є бойові дії на цьому напрямку, передає Укрінформ.

«Наразі тут ведеться контрбатарейна боротьба, поки масованих штурмових дій противника немає. Але ми прогнозуємо, що вони, ймовірно, можуть розпочатися найближчим часом, бо противник вже перекидає на передові позиції свої штурмові групи, проводить заняття з особовим складом, проводить рекогносцирування, а також проводить так звані розвідувально-пошукові дії», - розповів він.

За словами Волошина, на цьому напрямку РФ завдає ударів артилерією, армійською і штурмовою авіацією, некерованими авіаракетами, а також діє дронами.

Речник поінформував, що противник мав успіх біля Вугледара і тепер намагається перегрупувати свої сили і засоби, підготуватись до проведення подальших штурмових дій і продовжувати їх на так званому Роботинському виступі.

Відповідаючи на запитання, чи фіксуються у зоні відповідальності так звані «бонсай-штурми» (спроби проривів абикуди, щоб просто там закріпитися), Волошин зазначив, що наразі на їхньому напрямку такого немає.

На Херсонському і Придніпровському напрямках, за його словами, також десь днів десять не було активних бойових дій. Але вже за два дні РФ провела там 6-7 штурмів і продовжує штурмові дії.

Водночас речник заявив, що на напрямку півдня України не виявлено підготовки наступальних великих угруповань: «Наразі на нашому напрямку не виявлено якоїсь підготовки наступальних великих угруповань. Але противник готується вести штурмові дії невеликими групами піхоти. Щодо важкої броньованої техніки, вона у противника є, але наразі не фіксується її якесь перекидання у цьому напрямку».

Стосовно поповнення обмінного фонду, Волошин зазначив, що на їхній ділянці фронту певна кількість росіян потрапляє у полон.

Як повідомлялося, війська РФ готують нові штурми на Оріхівському і Роботинському напрямках у Запорізькій області.

Фото: Getty Images

Источник материала
loader