Петиція про надання звання Героя України загиблому луцькому оператору Юрію Сілюку набрала 25 тис. голосів
Петиція про надання звання Героя України загиблому луцькому оператору Юрію Сілюку набрала 25 тис. голосів

Петиція про надання звання Героя України загиблому луцькому оператору Юрію Сілюку набрала 25 тис. голосів

Петицію зареєструвала 9 липня 2024 року Вікторія Дорощук

Петиція, опублікована на сайті президента України, про надання посмертно звання Героя України луцькому відеооператору, військовослужбовцю Юрію Сілюку набрала необхідні 25 тисяч голосів для її розгляду. Про це йдеться у повідомленні на сайті Офісу президента. 

Петицію зареєструвала 9 липня 2024 року Вікторія Дорощук. 

«Рятуючи життя своїх поранених побратимів, вивозячи їх з поля бою на евакуаційному автомобілі (дев'ять хлопців залишилися живими), загинув від прильоту FPV-дрона прямим влучанням у лобове скло, отримавши поранення, несумісні з життям», — йдеться в петиції.

Як зазначено в петиції, Юрій Сілюк з перших днів (після повномасштабного вторгнення) став на захист України та її народу. З честю та гідністю він разом із побратимами з 100 бригади ТрО, потім 100 ОМБр боронив цілісність нашої держави на кордоні з Білоруссю, згодом на Бахмутському, Куп'янському, Лиманському та Покровському напрямках.

Був нагороджений:

  • відзнакою командира оперативно-тактичного угрупування  «Лиман»  «Знак доблесті» від 23.10.2023;
  • нагрудним знаком  «Ветеран війни» учасник бойових дій від 26.02.2024;
  • почесною відзнакою  «За оборону міста Бахмут» від 29.02.2024.

29 квітня 2023 року на війні під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Архангельське на Донеччині 26 квітня загинув луцький відеооператор, військовослужбовець Юрій Сілюк. 

Юрій Сілюк був оператором на Волинському телебаченні та на Hromadske.Volyn, а також співпрацював зі всеукраїнськими мовниками. З 2016 року він з колегами з Hromadske.Volyn знімав програму «Нічна варта» разом з патрульною поліцією.

Фото: Юрій Сілюк / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
война Офис Президента
Источник материала
loader
loader