Наводили ракети на Дніпропетровщину: СБУ затримала ще двох агентів з російської мережі
Наводили ракети на Дніпропетровщину: СБУ затримала ще двох агентів з російської мережі

Наводили ракети на Дніпропетровщину: СБУ затримала ще двох агентів з російської мережі

Служба безпеки України затримала ще двох учасників агентурної мережі ФСБ РФ, яку викрили у серпні цього року у Дніпропетровській області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

Контррозвідники СБУ влітку затримали шістьох учасників ворожого осередку, які коригували ракетно-дронові атаки росіян по регіону. Основними цілями ворога були об’єкти військової та критичної інфраструктури.

Затриманими наразі агентами виявилися 56-річний керівник охорони одного з місцевих підприємств і 48-річна безробітна, яка проживала у передмісті Дніпра.

Наводили ракети на Дніпропетровщину: СБУ затримала ще двох агентів з російської мережі - Фото 1

Агенти діяли нарізно, але замикалися на спільного російського куратора, що координував підривну діяльність усієї мережі. За його вказівкою фігуранти готували координати для повітряних ударів по локаціях Сил оборони та об’єктах Укрзалізниці, які задіяні у переправленні бойової техніки та боєприпасів на фронт. Також вони відслідковували маршрути руху військових колон у напрямку передової.

Надалі зрадники готували звіти, які відправляли до ФСБ у вигляді геолокацій потенційних цілей з детальним описом.

Контррозвідники СБУ затримали обох фігурантів за місцями проживання. Під час обшукув них вилучили мобільні телефони із доказами злочинної діяльності.

Слідчі СБУ повідомили затриманим про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу (Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисники перебувають під вартою без права внесення застави. Їм загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, у Донецькій області СБУ затримала агента воєнної розвідки Російської Федерації, який розвідував бойові позиції українських військ на Покровському напрямку.

Фото: СБУ

Теги по теме
СБУ
Источник материала
loader
loader