МЗС вітає запровадження Британією санкцій проти військ РФ за використання хімзброї в Україні
МЗС вітає запровадження Британією санкцій проти військ РФ за використання хімзброї в Україні

МЗС вітає запровадження Британією санкцій проти військ РФ за використання хімзброї в Україні

Міністерство закордонних справ України привітало рішення Великої Британії щодо запровадження обмежувальних заходів проти військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту Російської Федерації та їхнього командування за застосування хімічної зброї в Україні.

Про це йдеться у коментарі зовнішньополітичного відомства, передає Укрінформ. 

«Це є черговим підтвердженням того факту, що Російська Федерація в порушення Конвенції про заборону хімічної зброї продовжує скоювати на території України злочини, пов’язані із застосуванням небезпечних хімічних речовин, проти Сил безпеки і оборони України», - зазначили в МЗС.

У відомстві констатували, що попри осудливу реакцію міжнародної спільноти, Російська Федерація продовжує брутально порушувати норми міжнародного права. 

«Особливо цинічними на цьому тлі є наміри російської сторони бути обраною до складу Виконавчої ради Організації із заборони хімічної зброї на період 2025 – 2027 роки. Російська Федерація, систематично застосовуючи хімічну зброю на території суверенних держав, не має жодного морального права входити до складу керівних органів відповідних міжнародних організацій і впливати на їхню неупереджену та об’єктивну роботу», - наголошується в коментарі.

У МЗС додали, що Україна підтверджує свою тверду позицію, що застосування хімічної зброї будь-ким, будь-де і за будь-яких обставин є грубим порушенням міжнародного права, а держави, відповідальні за такі дії, мають бути притягнуті до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Великої Британії у вівторок, 8 жовтня, запровадив санкції проти військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту Збройних сил Росії (РХБЗ РФ) та його очільника.

Теги по теме
Украина МИД Украины
Источник материала
loader
loader