Легендарний Макелеле зі скандалом залишив клуб, який очолював менше місяця: що сталося
Легендарний Макелеле зі скандалом залишив клуб, який очолював менше місяця: що сталося

Легендарний Макелеле зі скандалом залишив клуб, який очолював менше місяця: що сталося

Французький спеціаліст провів з командою три матчі, в яких здобув одну перемогу та двічі зіграв унічию. Проте були навколофутбольні аспекти, які не став терпіти тренер, повідомляє London World.

Принципова позиція легенди футболу

Макелеле заявив, що люди з клубу почали втручатися в його роботу. Зокрема, вони намагалися вказувати, кого ставити в основний склад:

Мені обіцяли повний контроль над командою. Що я вирішуватиму, хто грає, а хто ні. Трансфери не входили до моєї компетенції. Якщо ви хочете звільнити мене через погані результати, це нормально. Це футбол. Але я не хочу, щоб люди вказували мені, хто має грати, а хто ні.

Француз навів конкретний приклад. У матчі проти Каллітеї він випустив гравця на заміну, який став героєм зустрічі, але це не сподобалося керівництву – воно наполягало, щоб той взагалі не грав.

"В останній грі вони наполягли на тому, щоб ключовий гравець Дарнелл Біле залишився на лаві запасних. У нього невелика зарплата, але він найкращий у складі. Я випустив його всього на 20 хвилин – він зробив дві гольові передачі, і ми виграли. Але керівництво не хотіло, щоби цей хлопець грав. Вони думали, що можуть контролювати, чи гратиме він, бо він не підписав новий контракт із клубом.

Я випустив його на поле через його якість. Я тренер, який дивиться наперед. Коли я беру на себе відповідальність за гравців, я знаю, що можу, а чого не можу. Я люблю свою роботу, але я не можу змиритися з тим, що люди втручаються та вказують мені, що я можу чи не можу робити", – сказав Макелеле.

До слова. Протягом ігрової кар'єри Клод Макелеле виступав за Брест, Нант, Марсель, Сельту, Реал, Челсі та ПСЖ. Всього в його колекції є 15 трофеїв, зокрема, і тріумф у Лізі чемпіонів.

Зазначимо, що француз повісив бутси на цвях у 2011 році. З того моменту він працював на різних посадах у ПСЖ, Бастії, Монако, Свонсі, Ейпені та Челсі.

Теги по теме
футбол Скандал
Источник материала
loader
loader