Коригувальницю із Херсона, яка писала на телеграм-канал депутата Держдуми РФ, посадили на 11 років
Коригувальницю із Херсона, яка писала на телеграм-канал депутата Держдуми РФ, посадили на 11 років

Коригувальницю із Херсона, яка писала на телеграм-канал депутата Держдуми РФ, посадили на 11 років

Херсонський міський суд визнав місцеву жительку винною у незаконному поширенні інформації про місцезнаходження Збройних сил України.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 30 вересня.

У невстановлений час обвинувачена долучилася до Telegram-каналу «КастюкевичLive», в якому викладалася інформація про діяльність депутата державної думи РФ, заступника керівника фракції «ЕдинаяРоссия» Ігоря Кастюкевича.

Жінка почала брати активну участь у коментарях, висловлюючи проросійські ідеї і невдоволення державною владою в Україні.

Протягом червня-липня 2023-го у коментарях цього телеграм-каналу обвинувачена повідомляла про переміщення і розташування українських військових та їх техніки у місті Херсоні.

Жінка писала коли і по яких вулицях рухалися військові ЗСУ, звідки чуються вистріли.

У судовому засіданні зловмисниця вину не визнала. Розповіла, що проживала в Херсоні під час окупації. Про діяльність Кастюкевич дізналася з мережі Інтернет. Начебто, раніше особисто познайомилася з Кастюкевичем у Херсоні і отримала від нього у подарунок прапор РФ. Підтвердила, що на його телеграм-канал писала про рух техніки ЗСУ, оскільки їй заважав шум і вона нервувала. Жінка не заперечувала, що висловлювала симпатії окупаційній владі, бо російських військових не вважає окупантами та ворогами. Про вчинене не шкодує, оскільки не вбачає вини у своїх діях.

Сусідка повідомила суду, що обвинувачена висловлювала їй свою позицію з приводу слати за комунальні послуги росіянам. На особисті теми вони не спілкувалися, оскільки підсудна є закритою людиною.

Інша жінка в судовому засіданні розповіла, що обвинувачена захоплювалась РФ, позитивно характеризувала росіян, казала, що вони справжні люди. Добре ставилася до військових РФ і вʼязала для них шкарпетки.

Суд відмовився враховувати доводи сторони захисту, що обвинувачена писала про позиції ЗСУ внаслідок нечіткої свідомості, у звʼязку зі станом здоровʼя.

Так, під час допиту жінка надавала послідовні та чіткі пояснення та навела мотиви, які спонукали її до таких дій.

Під час судово-психіатричної експертизи експерту ставилося питання, чи могла обвинувачена вчинити злочин під впливом захворювання на цукровий діабет та залежності від інсуліну та не усвідомлювати при цьому свої дії, як вона стверджувала при допиті її як підозрюваної. Експерт дав відповідь, що це тільки припущення. Натомість особі, яка страждає на цукровий діабет рекомендовано нагляд лікаря- ендокринолога.

Жінка раніше не судима, має ІІ групу інвалідності з дитинства безстроково, отримує пенсію і страждає на цукровий діабет І типу.

Вироком суду їй призначено 11 років позбавлення волі.

Источник материала
loader
loader