Канада хоче бути прикладом у підтримці України - депутат Ехсассі
Канада хоче бути прикладом у підтримці України - депутат Ехсассі

Канада хоче бути прикладом у підтримці України - депутат Ехсассі

Канада сподівається, що її непохитна підтримка України спонукатиме інші країни активніше допомагати Києву.

Про це в інтервʼю Укрінформу сказав голова Постійного комітету Палати громад Канади із закордонних справ та міжнародного розвитку Алі Ехсассі.

“Наш уряд постійно повторює, що ми підтримуватимемо Україну стільки, скільки буде потрібно. Ми віддані підтримці України з багатьох причин і сподіваємося, що наше ставлення стане прикладом для інших членів міжнародної спільноти, аби вони теж були вірними союзниками й залишалися поруч з Україною в цей дуже складний період.”, - розповів він.

За словами Ехсассі, прем'єр-міністр Джастін Трюдо "твердо налаштований зробити все, що в наших силах”.

Політик також підкреслив, що Канада готова консультувати й порушувати питання щодо мирного процесу й інших дотичних до України тем на всіх міжнародних майданчиках. Але тільки Україна може приймати рішення стосовно прийнятних для неї умов потенційного миру з Росією.

"У питаннях мирного процесу керівна роль повинна залишатися саме за Україною. Інші держави, звісно, можуть радити й консультувати, але ми мусимо з повагою ставитися до українського уряду й усвідомлювати, що саме він має залишатися за штурвалом", - сказав Ехсассі.

Він констатував, що Україна продемонструвала свої добрі наміри, заявивши про готовність обговорювати мир”. “Чи сприйме Володимир Путін це серйозно, чи підійде до цього добросовісно, ми ще побачимо. Але незалежно від мотивів Путіна нам важливо зосередилися на можливості досягнення миру”, - зауважив канадський депутат.

Як повідомляв Укрінформ, після початку повномасштабного російського вторгнення, Канада надала Україні різноманітної фінансової, гуманітарної, військової та іншої допомоги більш як на 15 млрд дол. США. Країна також прийняла майже 300 тисяч українських шукачів притулку.

Теги по теме
Украина помощь Канада
Источник материала
loader
loader