Додаток Telegram містить «підпільні ринки» для злочинних угруповань - ООН
Додаток Telegram містить «підпільні ринки» для злочинних угруповань - ООН

Додаток Telegram містить «підпільні ринки» для злочинних угруповань - ООН

Потужні злочинні мережі в Південно-Східній Азії широко використовують додаток для обміну повідомленнями Telegram, який уможливив фундаментальні зміни в тому, як організована злочинність може вести широкомасштабну незаконну діяльність, йдеться в звіті ООН.

У звіті представлені останні звинувачення проти суперечливого зашифрованого додатка, оскільки Франція, використовуючи новий жорсткий закон без міжнародного еквівалента, звинуватила свого боса Павла Дурова в дозволі злочинної діяльності на платформі.

Зламані дані, включаючи дані кредитних карток, паролі та історію веб-переглядача, відкрито торгуються у величезних масштабах у додатку, який має розгалужені канали з невеликою модерацією, йдеться у звіті Управління ООН з наркотиків і злочинності (UNODC).
Інструменти, які використовуються для кіберзлочинності, включаючи так зване програмне забезпечення deepfake, призначене для шахрайства, і зловмисне програмне забезпечення для крадіжки даних також широко продаються, тоді як неліцензійні біржі криптовалюти пропонують послуги з відмивання грошей, згідно зі звітом.
«Ми переміщуємо 3 мільйони доларів США, вкрадених з-за кордону на день», — йдеться в одному з оголошень китайською мовою.
Існують «переконливі докази того, що підпільні ринки даних переходять на Telegram, а постачальники активно прагнуть націлитися на транснаціональні організовані злочинні групи, що базуються в Південно-Східній Азії», – йдеться у звіті.
Південно-Східна Азія стала головним центром багатомільярдної індустрії, яка націлена на жертв по всьому світу за допомогою шахрайських схем. Багато є китайськими синдикатами, які діють з укріплених комплексів, укомплектованих працівниками, які стали жертвами торгівлі людьми. За даними UNODC, промисловість щорічно генерує від 27,4 до 36,5 мільярдів доларів США.
Дурова, який народився в Росії, заарештували в Парижі в серпні та звинуватили в дозволі злочинної діяльності на платформі, включаючи поширення сексуальних зображень дітей. Цей крок привернув увагу до кримінальної відповідальності постачальників додатків, а також спровокував дебати про те, де закінчується свобода слова і починається дотримання закону.
Telegram, який має близько 1 мільярда користувачів, не відразу відповів на запит про коментар.
Источник материала
loader
loader