Суд залишив під вартою підозрюваного у вбивстві Фаріон
Суд залишив під вартою підозрюваного у вбивстві Фаріон

Суд залишив під вартою підозрюваного у вбивстві Фаріон

Львівський апеляційний суд залишив без змін запобіжний захід для В’ячеслава Зінченка, якого підозрюють у вбивстві Ірини Фаріон: тримання під вартою без права на заставу до 17 листопада.

Про це повідомила у Фейсбуці Львівська обласна прокуратура.

“За принципової позиції Львівської обласної прокуратури Львівським апеляційним судом залишено під вартою 18-річного мешканця м. Дніпра, який підозрюється в умисному вбивстві громадської діячки, народної депутатки України VII скликання Ірини Фаріон (ч. 1 ст. 115 КК України)”, - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що раніше Галицький районний суд Львова продовжив підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Саме на такому запобіжному заході наполягали прокурори.

Захисник підозрюваного подав апеляційну скаргу на цю ухвалу слідчого судді та просив її скасувати й обрати запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

За наслідками судового засідання суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги та залишив у силі обраний раніше запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 19 липня у Львові невідомий вистрілив у Ірину Фаріон. Невдовзі вона померла у лікарні.

25 липня ймовірного підозрюваного затримали у Дніпрі.

26 липня 2024 року Галицький райсуд Львова обрав запобіжний захід 18-річному жителю Дніпра В'ячеславу Зінченку, якого підозрюють в убивстві Ірини Фаріон, у вигляді 2 місяців під вартою без права внесення застави.

Дочка загиблої і сторона захисту потерпілих вимагатимуть перекваліфікації обвинувачення, а саме - заміни частини першої статті про умисне вбивство на другу, яка передбачає можливість довічного ув'язнення.

19 вересня Галицький районний суд Львова продовжив термін досудового розслідування у справі про вбивство мовознавиці і громадської діячки Ірини Фаріон до 26 січня 2025 року.

Теги по теме
Суд Львов Убийство
Источник материала
loader