Зеленський відзначив держнагородами воїнів ТрО
Зеленський відзначив держнагородами воїнів ТрО

Зеленський відзначив держнагородами воїнів ТрО


Бійці ТрО відзначилися в захисті Харкова, півночі України, у боях на Донеччині, звільненні Херсонщини, а також в обороні Миколаївської та Запорізької областей.

Президент Володимир Зеленський відвідав основний командний пункт командування Сил територіальної оборони ЗСУ, зустрівся з бійцями та відзначив їх державними нагородами. Про це пресслужба президента у понеділок, 7 жовтня.

Зеленський зокрема заслухав доповідь командувача Сил ТрО Ігоря Плахути щодо завдань, котрі бригади виконують у зоні бойових дій.

Він висловив вдячність усім солдатам, сержантам та офіцерам, котрі здобули славу й повагу для української тероборони.

“Ми всі цінуємо кожен підрозділ територіальної оборони України, який зараз стійко тримає фронт і забезпечує надійну опору позиціям інших наших бригад, що стоять поруч із бригадами тероборони”, – сказав Зеленський.

 

 

Глава держави відзначив захисників державними нагородами, зокрема вручив орден “Золота Зірка” Героя України капітану Юрію Жуковцю. Цьогоріч у квітні у складі зведеного підрозділу на Харківщині під щільним вогнем російських окупантів відбив втрачені позиції та завів на них нові підрозділи. Особисто надав першу медичну допомогу пораненому побратимові, допоміг дістатися до укриття й організував евакуацію. У складі групи взяв у полон 11 російських окупантів. Зазнав поранення, але продовжував командувати до завершення зачистки населеного пункту.

Окрім того, п’ятеро бійців отримали ордени Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, один – орден “За мужність” ІІ ступеня та семеро – ордени “За мужність” ІІІ ступеня.

Нагадаємо, Володимир Зеленський 6 жовтня привітав у соцмережах воїнів територіальної оборони зі святом.

Додамо, 30 вересня 2020 року Зеленський підписав указ про День територіальної оборони України, який відзначатиметься щорічно в першу неділю жовтня. 



Теги по теме
Владимир Зеленский военные оборона
Источник материала
loader