У Раді не обговорюють зниження мобілізаційного віку до 20 років - депутат
У Раді не обговорюють зниження мобілізаційного віку до 20 років - депутат

У Раді не обговорюють зниження мобілізаційного віку до 20 років - депутат

Питання зниження мобілізаційного віку до 20 років не є на порядку денному у Верховної Ради та Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Про це в етері Громадського радіо заявив народний депутат, член профільного комітету Вадим Івченко, передає Укрінформ.

«Хоча у нас є сьогодні сигнали від Збройних сил України про те, що для того, щоб виконувати реально бойові завдання, потрібні люди з фізичною підготовкою. Тому що людям, яким 47-50, важкувато виконувати деякі бойові задачі, які просять командири бригад. Це є сигнали тільки до нас, до Комітету нацбезпеки і оборони, але поки що питання зовсім не обговорюються в комітеті. Зовсім не стоїть на порядку денному комітету і зовсім не обговорюються у Верховній Раді України», — запевнив народний депутат.

На його думку, особи з кращою фізичною підготовкою не повинні сидіти в тилу, робити друкарську чи бюрократичну роботу в штабах, ТЦК, «а мають виконувати реально бойові завдання».

«Ті люди, які поранені, проходять реабілітацію, фізично нездатні, але можуть виконувати іншу роботу — мають виконувати іншу роботу. Тоді, коли суспільство побачить лад у ЗСУ, тоді можна говорити про зниження віку або про більш фахову мобілізацію», — зазначив Івченко.

За словами народного депутата, за останній рік мобілізація кількісно покращилася, але все ж недостатньо. «Ми сьогодні покриваємо тільки потреби, щоби закрити втрату людського ресурсу в бригадах. Але ніяк не створення нових бригад або підсилення нових бригад, щоб була відповідна ротація, щоб на місце одних бригад заходили інші», — додав він.

Як повідомляв Укрінформ, раніше народний депутат із парламентської фракції «Голос» Роман Костенко заявив, що серед народних депутатів тривають дискусії щодо зниження мобілізаційного віку.

Теги по теме
Верховная Рада
Источник материала
loader
loader