Втрати Росії на війні проти України за вересень досягли рекордних показників, – британська розвідка
Втрати Росії на війні проти України за вересень досягли рекордних показників, – британська розвідка

Втрати Росії на війні проти України за вересень досягли рекордних показників, – британська розвідка

Середньодобові втрати військ РФ в Україні убитими і пораненими у вересні досягли рекордного рівня за весь час війни. Про це у соцмережі Х повідомило Міністерство оборони Великої Британії із посиланням на дані розвідки.

Аналітики, спираючись на дані Генерального штабу ЗСУ, зазначають, що середньодобовий показник втрат упродовж вересня становив 1 271 особу на день, тоді як попередній рекорд був зафіксований у травні – 1 262 особи на день.

З початку повномасштабної війни проти України російська армія, ймовірно, втратила понад 648 тисяч військових, вважають у розвідці Британії.

Збільшення кількості втрат із травня майже напевно пов’язане із розширенням зони бойових дій за рахунок Харківської та Курської військових операцій, а також зі збільшенням інтенсивності бойових дій уздовж лінії фронту.

Російські війська, швидше за все, продовжать спроби розтягнути українські сили, використовуючи масовість для подолання оборонних позицій і досягнення тактичних успіхів, прогнозують експерти британського Міноборони.

«Кількість жертв Росії, ймовірно, продовжить залишатися переважно вищою за 1000 (осіб – ред.) на день до кінця 2024 року, попри настання зими», – йдеться у зведенні.

Розвідка Британії пояснила, що станом на сьогодні погодні умови не привели до скорочення наступальних операцій або темпів втрат через те, що Росія покладається на піхотну тактику і не веде маневреної війни, яка вимагає кращих умов.

Також повідомлялося, що росіяни продовжують наступати на Харківському напрямку та по всій лінії фронту. Зокрема, поблизу Глибокого ворог посилює свої підрозділи, також у цьому районі окупанти споруджують нові фортифікації, щоб утриматись на позиціях та мати змогу наступати далі.  Поблизу Лукʼянців російські війська продовжують зміцнювати свої позиції, проводячи інженерні роботи. У районі населеного пункту Тихе противник зосередився на заходах із забезпечення логістики. Протягом ночі ворожі сили вели повітряну розвідку для виявлення підрозділів Сил оборони України.

До слова, наоазі триває 957-й день повномасштабної війни в Україні.

Источник материала
loader