РФ найактивніше наступає на двох напрямках
РФ найактивніше наступає на двох напрямках

РФ найактивніше наступає на двох напрямках


Авіація, ракетні війська та артилерія Сил оборони завдали шість ударів по районах зосередження росіян.

На фронті минулої доби зафіксовано 141 бойове зіткнення Найактивніше ворог наступав на Покровському та Курахівському напрямках. Про це 7 жовтня Генштаб ЗСУ.

Зазначається, що вчора авіація, ракетні війська та артилерія Сил оборони завдали шість ударів по районах зосередження росіян, уразили пункт управління, засіб ППО, одиницю спеціальної техніки і дві артилерійські системи.

За даними Генштабу, вчора окупанти завдали по позиціях українських підрозділів і населених пунктах сім ракетних ударів із застосуванням восьми ракет, а також 86 авіаударів, скинувши 109 КАБів. Крім цього, ворог здійснив понад 4500 обстрілів, з них 131 – із реактивних систем залпового вогню.

Армія РФ завдавала авіаударів у районах населених пунктів, зокрема Андріївка, Ободи, Катеринівка, Яструбине, Павлівка та Волфине Сумської області; Вовчанськ і Козача Лопань Харківської області; Торське, Костянтинівка, Дружба, Дружківка, Торецьк, Краматорськ, Катеринівка, Велика Новосілка, Золота Нива, Роздольне та Цукурине Донецької області; Новодарівка, Щербаки, Кам’янське і Полтавка Запорізької області; Ольгівка Херсонської області.

На Харківському напрямку точилися шість боїв. Сили оборони відбивали штурмові дії армії РФ поблизу Вовчанська та Стариці.

На Куп’янському напрямку сталось 12 боєзіткнень біля Кучерівки, Новоосинового, Кругляківки, Вишневого, Синьківки і Стельмахівки.

За уточненою інформацією, ворог атакував 18 разів неподалік Дружелюбівки, Невського, Новосадового, Зарічного, Торського, Греківки, Григорівки і Діброви на Лиманському напрямку.

Українські захисники відбили одну спробу росіян потіснити їх поблизу Білогорівки на Сіверському напрямку.

У районах Ступочок, Часового Яру і Білої Гори на Краматорському напрямку за добу точилося дев’ять боїв.

За підтримки штурмової та бомбардувальної авіації на Торецькому напрямку росіяни атакували 17 разів неподалік Торецька і Щербинівки.

На Покровському напрямку українські захисники відбили 21 ворожу штурмову дію в районах Мирнограда, Лисівки, Новотроїцького, Променя і Петрівки. Найбільша концентрація атак була поблизу Крутого Яру й Селидового.

Курахівський напрямок минулої доби 18 разів був атакований поблизу населених пунктів Новоселидівка, Гірник, Цукурине, Гостре, Георгіївка, Желанне Друге, Олександрівка та Костянтинівка.

Сили оборони відбили п’ять росйських штурмів поблизу Богоявленки, Ясної Поляни й Золотої Ниви на Времівському напрямку.

Шість разів російські війська зазнали поразки, атакуючи оборонні рубежі на Придніпровському напрямку.

На Гуляйпільському напрямку обстановка без особливих змін. На Волинському і Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями росіяни зберігають військову присутність, здійснюють мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів зі своєї території.

Нагадаємо, українські військові за добу знищили 1160 російських окупантів. Загальні бойові втрати РФ з 24.02.22 по 07.10.24 орієнтовно склали близько 661630 осіб.



Теги по теме
авиация
Источник материала
loader