Південна Корея перевірить можливе порушення TikTok закону про персональні дані
Південна Корея перевірить можливе порушення TikTok закону про персональні дані

Південна Корея перевірить можливе порушення TikTok закону про персональні дані

Комісія зі зв’язку Південної Кореї має намір перевірити китайський застосунок для створення і перегляду коротких відео TikTok на предмет можливого порушення національного законодавства про захист персональних даних.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yonhap.

Регулятор підозрює застосунок у тому, що він автоматично вимагає від своїх користувачів отримувати рекламу, а не просить їх згоди на надсилання такого контенту, що передбачено корейським законодавством.

Комісія зі зв’язку вважає, що TikTok може порушувати Закон про сприяння використанню інформаційних і комунікаційних мереж та захисту даних, і незабаром розпочне розслідування проти цієї платформи для обміну відео.

«Ми вважаємо, що існує проблема з умовами обслуговування та додатком TikTok в отриманні чіткої інформованої згоди від своїх користувачів», – сказав представник регулятора.

TikTok, що належить китайській компанії ByteDance, також звинувачують у тому, що він не ділиться повним вмістом своїх умов обслуговування та політики конфіденційності зі своїми користувачами під час їх приєднання до платформи.

Відповідно до корейського законодавства, подібні TikTok соцмедійні застосунки повинні надавати користувачам свободу самим вирішувати, чи отримувати їм маркетинговий або рекламний контент, та отримувати згоду користувачів на розсилку таких повідомлень.

У Південній Кореї порушники цих положень закону можуть бути оштрафовані на суму до 22 280 доларів США.

Источник материала
loader
loader