МІОК запросив на міжнародну панельну дискусію про українські спільноти за кордоном
МІОК запросив на міжнародну панельну дискусію про українські спільноти за кордоном

МІОК запросив на міжнародну панельну дискусію про українські спільноти за кордоном

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська Політехніка» (МІОК) запросив на міжнародну панельну дискусію «Українські спільноти за кордоном: стійкість, зростання, поступ», яка відбудеться 8 жовтня в рамках XVII екуменічного соціального тижня Українського католицького університету.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сторінці події у Фейсбуці.

«У час геноцидної війни Росії проти українців особливо важливою є наша непохитність, стійкість, єдність українського глобального світу. У цей історично важливий період, коли вирішується доля нашої незалежності, суверенітету, нашого буття як нації, українська стійкість – це найкраща відповідь агресору і світові, якому сьогодні так бракує нашої рішучості і відваги. Україна та світове українство – єдиний організм, що спільними зусиллями на військовому, політичному, гуманітарному та інформаційному фронтах дає відсіч ворогові», – наголосили в МІОК.

МІОК запросив на міжнародну панельну дискусію про українські спільноти за кордоном - Фото 1

Під час міжнародної панелі порушуватимуться наступні питання:

  • Чи змінилися українські спільноти за кордоном у зв’язку зі широкомасштабним вторгненням Росії?
  • Чи приїзд утікачів від війни, які заполонили країни на всіх континентах, вплинув на динаміку росту українських організацій? Чи створено нові громади і чи відбувається взаємодія давніх і новітніх організацій?
  • Що впливає на нарощування громадської сили української спільноти за кордоном?
  • Які форми допомоги Україні найдієвіші? Якими практиками лідери громад готові поділитися з іншими?
  • Які чинники впливають на стійкість українських спільнот?

До участі в розмові запрошено лідерів українських громад із різних континентів світу.

Захід відбудеться у вівторок о 12:00 у Національному університеті «Львівська політехніка», у Залі Захарієвича (214 ауд.), м. Львів, вул. С. Бандери 12. у змішаному форматі.

Нагадаємо, МІОК організував ХІХ Міжнародну школу україністики «Крок до України», до якої цьогоріч долучилися студенти з 11 країн – Австралії, Австрії, Аргентини, Болгарії, Бразилії, Італії, Німеччини, Норвегії, Південної Кореї, Польщі та США.

Источник материала
loader
loader