Манчестер Сіті виграв судову справу проти англійської Прем'єр ліги
Манчестер Сіті виграв судову справу проти англійської Прем'єр ліги

Манчестер Сіті виграв судову справу проти англійської Прем'єр ліги

Манчестер Сіті виграв справу проти англійської Прем'єр-ліги. Про це повідомляє офіційний сайт "містян". 
Зазначимо, що мова йде не про справу зі 115 звинуваченнями Ман Сіті у порушенні фінансового фейр-плей, а про справу зі зверненням клубу до Арбітражного трибуналу з приводу правил чемпіонату Англії про угоди з асоційованими сторонами.
"Після сьогоднішньої публікації рішення Арбітражного суду Манчестер Сіті дякує його членам за роботу та вітає їхні висновки. Клуб домігся задоволення свого позову: правила про угоди з асоційованими сторонами (APT), були визнані незаконними, а рішення англійської Прем'єр-ліги за двома конкретними спонсорськими угодами Манчестер Сіті були скасовані. Суд постановив, що як початкові, так і поточні змінені правила APT порушують законодавство Великої Британії про конкуренцію і вимоги процедурної справедливості.
Було встановлено, що Прем'єр-ліга зловжила своїм домінуючим становищем. Суд визначив, що правила несправедливі за своєю структурою, і ліга була особливо несправедливою в тому, як ці правила застосовувалися до клубу на практиці. Правила були визнані дискримінаційними за характером дії, оскільки вони навмисно виключали кредити акціонерам.
Крім загальних висновків про законність, суд скасував конкретні рішення Прем'єр-ліги, щоб перерахувати справедливу ринкову вартість двох угод, укладених клубом. Суд постановив, що Прем'єр-ліга ухвалила рішення процедурно несправедливим чином. Прем'єр ліга також необґрунтовано затримала оцінку справедливої ринкової вартості двох спонсорських угод клубу, порушивши тим самим власні правила", — йдеться в заяві клубу.
Источник материала
loader
loader