Глибоку агропереробку розвиватимуть у сучасних індустріальних парках
Глибоку агропереробку розвиватимуть у сучасних індустріальних парках

Глибоку агропереробку розвиватимуть у сучасних індустріальних парках

Галузь глибокої агропереробки має великий потенціал, але потребує інвестицій у сучасні індустріальні парки. Це великі капітальні вкладення на старті, але водночас і відсутність великих додаткових вкладень на десятки років уперед.

Про це розповів засновник Volia Agri-Food Park і співвласник HD-group та GFS Group Борис Шестопалов під час Вінницького індустріального форуму, на якому представники бізнесу, влади та експерти обговорили розвиток індустріального потенціалу України в умовах війни. 

«Крім цього, потрібно працювати над обізнаністю українського бізнесу щодо можливостей такого формату», — прокоментував Борис Шестопалов.

Volia Agri-Food Park став першим проєктом в Україні, який отримав державне фінансування в межах програми «Зроблено в Україні» на суму 116 млн грн.

За словами заступника міністра економіки України Віталія Кіндратіва, на сьогодні до державного реєстру внесено 92 індустріальні парки, з яких 24 — цьогоріч. Це свідчить про дедалі більший інтерес бізнесу до цього формату. 

«Цьогорічний державний бюджет на розвиток і підтримку індустріальних парків складає 1 млрд грн. Також Мінекономіки наразі опрацьовує низку змін до законодавства, аби регулювання для бізнесу в цій сфері було менш обтяжливим», — зазначив Віталій Кіндратів.

Источник материала
loader
loader