Експерти назвали смартфон з найкращим екраном: iPhone від Apple не потрапив у топ-10
Експерти назвали смартфон з найкращим екраном: iPhone від Apple не потрапив у топ-10

Експерти назвали смартфон з найкращим екраном: iPhone від Apple не потрапив у топ-10

Смартфоном з найкращим у світі екраном визнали девайс від компанії Google – Pixel 9 Pro XL. На другому і третьому місцях опинилися Honor Magic 6 Pro та Google Pixel 9. Що цікаво, до першої десятки не потрапив жодний смартфон від Apple.

Рейтинг смартфонів з найкращим екраном склали експерти DxOMark. Вони регулярно проводять тести пристроїв, аналізуючи яскравість і чіткість зображення, якість передачі кольору, реакцію тачпада та інші параметри екрана мобільного девайса.

В цьому рейтингу Google Pixel 9 Pro XL отримав найвищу оцінку, 158 балів. Honor Magic 6 Pro отримав 157, а ще один девайс від Google, Pixel 9 – 156. Окрім них у першій десятці – Samsung Galaxy S24 Ultra, Pixel 8 Pro, Galaxy Z Fold 6, Galaxy S24, Pixel 8 і Vivo X100 Pro.

67033f89ae0e09.78404847.webp (20 KB)

Цікаво, що флагман "яблук", iPhone 16 Pro Max, отримав тільки 17 місце зі 150 балами. Він поступився старішим iPhone 15 Pro та 15 Pro Max, які отримали 151 бал. Експерти заявили, що пристрої від Apple мають невідповідність яскравості HDR10 та фантомні натискання в альбомній орієнтації.

Які смартфони стали найпопулярнішими у 2024 році

Аналітична компанія Counterpoint Research виявила, що iPhone 15 став найпопулярнішим смартфоном у другому кварталі 2024 року. Він зайняв 4,1% від загального ринку. У топ-3 також увійшли iPhone 15 Pro Max та iPhone 15 Pro, що свідчить про значне перевагу Apple у сегменті преміум смартфонів.

Окрім Apple, значну частину списку найбільш продаваних смартфонів заповнили бюджетні смартфони серії A від Samsung, які не приносять виробникові таких великих прибутків, як флагмани від Apple. З преміальних моделей Samsung в топі знаходиться лише Galaxy S24 Ultra, яка зайняла дев'яту позицію. Десятку лідерів доповнив лише один китайський виробник - бюджетний Redmi 13C 4G.

Таким чином, всі місця у топ-10 поділені між трьома виробниками. Тенденція до використання висококласних пристроїв, зокрема iPhone, свідчить про те, що споживачі готові більше інвестувати в смартфони з передовими технологіями, включаючи покращені камери, потужні процесори та довгий час автономної роботи.

Источник материала
loader
loader