Боронячи Україну на Харківщині загинув російський опозиціонер Дадін
Боронячи Україну на Харківщині загинув російський опозиціонер Дадін

Боронячи Україну на Харківщині загинув російський опозиціонер Дадін


Ільдар Дадін – перший росіянин, засуджений за статтею про неодноразове порушення правил проведення мітингів. Стаття з’явилася в Кримінальному кодексі РФ у 2014 році, журналісти РФ згодом називали її “дадінською статтею”.

Захищаючи Україну на фронті загинув російський опозиційний Ільдар Дадін. Він загинув у бою на Харківщині. Про це повідомила колишня журналістка “Ехо Москви” Ксенія Ларіна напередодні, 5 жовтня.

“Щойно повідомили, що загинув Ільдар Дадін. У бою на Харківщині”, – написала Ларіна.

Вона також розповіла, що дізналася про загибель Дадіна від іншого військового, колишнього віцепрезидента Газпромбанку Ігоря Волобуєва.

Ільдар Дадін – перший росіянин, засуджений за статтею про неодноразове порушення правил проведення мітингів. Стаття з’явилася в Кримінальному кодексі РФ у 2014 році, російські журналісти називають її “дадінською статтею”.

У грудні 2015 року отримав три роки позбавлення волі. У листопаді 2016 року Дадін повідомив про тортури у в’язниці, куди його помістили. Інформацію підтвердили й інші ув’язнені та їхні родичі, проте Федеральна служба відбування покарань РФ та Слідчий комітет за підсумками перевірок порушень не знайшли. У лютому 2017 року вирок Дадіна скасували.

На початку 2023 року Ільдар Дадін приїхав до України та приєднався до лав “Сибірського батальйону”, отримавши псевдо “Ганді”.

Нагадаємо, російські повстанці підняли свій прапор у селищі Козинка Білгородської області РФ.



Теги по теме
военные
Источник материала
loader
loader