У Будапешті тисячі людей протестували проти пропаганди на державному телебаченні
У Будапешті тисячі людей протестували проти пропаганди на державному телебаченні

У Будапешті тисячі людей протестували проти пропаганди на державному телебаченні

Демонстранти вимагали закрити пропагандистську фабрику, відновити справжню публічну журналістику та негайно звільнити керівника MTVA Даніеля Паппа.

У суботу, 5 жовтня, тисячі угорців зібралися в столиці Угорщині Будапешті на протест проти державного телебачення, яке, на їхню думку, працює як пропагандистська фабрика під керівництвом авторитарного прем'єр-міністра Віктора Орбана. Протестувальники вимагали свободи медіа в країні та реформування державного мовлення.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Зазначається, що лідер опозиційної центристсько-правої партії Tisza Петер Магяр закликав людей зібратися біля штаб-квартири державного мовника MTVA в угорській столиці. Демонстранти вимагали закрити пропагандистську фабрику, відновити справжню публічну журналістику та негайно звільнити керівника MTVA Даніеля Паппа.

«Ми втомилися від злоби, брехні та пропаганди, наше терпіння вичерпано», — заявив Магяр перед натовпом. За його словами, нинішня ситуація в угорських публічних медіа — це міжнародний скандал.

Незалежний депутат парламенту Акош Хадхазі назвав штаб-квартиру MTVA «найсильнішою бастією влади в країні» і закликав до відставки новинних директорів, які спотворюють факти, а також до законодавчої заборони державної пропаганди.

У Будапешті тисячі людей протестували проти пропаганди на державному телебаченні - Фото 1

Прем'єр-міністр Віктор Орбан, який керує Угорщиною з 2010 року, посилив контроль над медіа та громадськими правами. Його зв'язки з російським очільником Володимиром Путіним та відмова засудити вторгнення Росії в Україну викликали міжнародне засудження, а Угорщина стала своєрідним ізгоєм у Європейському Союзі.

Міжнародні правозахисні організації, такі як Human Rights Watch, вже неодноразово заявляли, що свобода медіа в Угорщині перебуває під загрозою з моменту приходу Орбана до влади.

Фото: Reuters.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
Протест Венгрия пропаганда
Источник материала
loader