Дякуємо тим, хто виборює для України можливість жити, – Зеленський привітав бійців з Днем ТРО
Дякуємо тим, хто виборює для України можливість жити, – Зеленський привітав бійців з Днем ТРО

Дякуємо тим, хто виборює для України можливість жити, – Зеленський привітав бійців з Днем ТРО

Окрім цього, слово до військовослужбовців тероборони висловили головнокомандувач Олександр Сирський і міністр оборони Рустем Умєров. Головне зі звернення посадовців, передає 24 Канал.

Привітання Зеленського з Днем ТРО

Володимир Зеленський вказав, що 6 жовтня День територіальної оборони – день воїнів і підрозділів, які разом з усіма складовими Сил оборони та безпеки України захищають нашу державу та людей.

З перших днів повномасштабної війни тисячі й тисячі воїнів ТрО проявили найкращі риси українського характеру, свою сміливість і відданість Україні. Захист півночі: столиці, Чернігова, Сум. Захист Харкова, бої на Донеччині та Луганщині, на півдні нашої держави,
– додав президент.

Український гарант вказав, що Україна пишається кожним, хто справді стійкий. Зеленський подякував кожному, хто знищує ворога та виборює для України можливість жити. Президент вшанував памʼять усіх полеглих у боях заради нашої країни.

Привітання Сирського та Умєрова

Головнокомандувач Олександр Сирський у своєму привітання зазначив, що підрозділи та частини ТрО з перших днів, не втрачаючи жодної хвилини, прийняли бій з російськими окупантами на околицях рідних для них Києва й Чернігова, Сум і Харкова, Херсона та десятків інших українських міст і сіл.

Генерал додав, що згодом тисячі українців у складі бригад та батальйонів тероборони вирушили відбивати російську навалу на Схід та Південь. Там вони неодноразово демонстрували свою ефективність та майстерність.

У пам’яті кожного українця назавжди закарбований подвиг солдатів, сержантів та офіцерів Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Вічна шана і слава усім донькам і синам нашої країни, які поклали свої життя у боротьбі за волю і незалежність Батьківщини,
– вказав Сирський.

З нагоди професійного свята головнокомандувач побажав воїнам міцного здоров’я, наснаги, витримки, сили духу та незгасимої енергії.

Своєю чергою Рустем Умєров привітав бійців, зазначивши, що у найвідповідальніший час вони прийняли правильне рішення стати у стрій, зі зброєю в руках відбиваючи агресію ворога.

Він вказав, що військовослужбовці тероборони – надійний щит для своїх близьких, своїх рідних міст та сіл, для мільйонів українців.

Ваш героїзм – нагадування про те, що ворог ніколи не зможе розділити нас. Сьогодні тисячі бійців з усіх куточків нашої держави проходять службу у складі Сил територіальної оборони, виборюючи пліч-о-пліч волю та незалежність України,
– додав міністр.

Умєров подякував воїнам ТРО за сміливість та вірність Україні.

Привітання з Днем тероборони від Міноборони: дивіться відео

Источник материала
loader