Росіяни вкотре вкрали та вивезли зерно з Маріуполя – Центр нацспротиву
Росіяни вкотре вкрали та вивезли зерно з Маріуполя – Центр нацспротиву

Росіяни вкотре вкрали та вивезли зерно з Маріуполя – Центр нацспротиву

Російські окупанти в черговий раз вивезли українське зерно із Тимчасово окупованого Маріуполя. Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

За даними інформаційного ресурсу, чергова партія обсягом 8 тисяч тонн зерна була вивезена з Маріуполя в один із російських портів.

«Загальний обсяг вкраденого і перевезеного українського збіжжя через Маріупольський порт у цьому році вже перевищив 180 тисяч тонн», – йдеться у повідомленні.

Крім того, у ЦНС розповіли про сам процес. За їх інформацією, ворог збирає зерно у місцевих аграріїв через шантаж.

«Тут російські окупанти вдалися до примітивної системи збору зерна, яка передбачає наявність так званого державного оператора, який за фіксованою ціною, нижче ринкових, збирає зерно у фермерів й перепродає його», – уточнив ресурс.

У заключній частині повідомлення Центр національного спротиву підкреслив, що такі дії з боку Росії є частиною її стратегії систематичного привласнення українських ресурсів на тимчасово окупованих територіях. Це не тільки завдає серйозних економічних збитків Україні, але й сприяє загостренню гуманітарної кризи в регіоні.

В свою чергу The Wall Street Journal повідомляє, що з 2022 року Російська Федерація реалізувала вкрадене зерно з окупованих територій України на суму майже $1 млрд.

До слова, стало відомо, що російські окупанти планують масштабувати потужності Маріупольського і Бердянського морських портів для збільшення вивозу українського зерна з тимчасово окупованих територій.

Источник материала
loader
loader