Робочий прототип Macintosh 1983 виставлять на аукціон
Робочий прототип Macintosh 1983 виставлять на аукціон

Робочий прототип Macintosh 1983 виставлять на аукціон

Дуже старі комп’ютери Apple нерідко стають лотами на різних аукціонах, але цього разу на аукціон виставили дуже рідкісний продукт. Мова про комп’ютер Apple Macintosh 1983, який є прототипом. Його рідкість обумовлена ​​тим, що свого часу Стів Джобс розпорядився знищити всі такі прототипи.

Apple Macintosh із порядковим номером M0001 1983 року буде виставлений на аукціон Bonhams у Нью-Йорку 23 жовтня. Це один з небагатьох передсерійних екземплярів, що залишилися, які відомі тим, що оснащені 5,25-дюймовим дисководом, званим Twiggy, від якого за підсумком відмовилися через проблеми з надійністю. У 1984 році, коли вже вийшли серійні Mac, вони оснащувалися дисководом для дискет формату 3,5 дюйми.

Обумовлений екземпляр мало того, що зберігся, то він ще й цілком працездатний. Прототип постачається з набором унікальних аксесуарів, включаючи клавіатуру з рукописним серійним номером, прототип миші Apple M01000 з окремим роз’ємом та дискету Twiggy під назвою Mac Word. А ще працює це все під управлінням незакінченої на той момент операційної системи.

Очікується, що фінальна ставка майбутнього аукціону складе від $80 000 до $120 000, проте експерти в цій категорії припускають, що фінальна ціна перевершить очікування та фактично поб’є всі аукціонні рекорди для всіх проданих комп’ютерів Apple.

Источник материала
loader
loader