WSJ: Китайські хакери отримали доступ до систем прослуховування судів США
WSJ: Китайські хакери отримали доступ до систем прослуховування судів США

WSJ: Китайські хакери отримали доступ до систем прослуховування судів США

Хакери могли місяцями мати доступ до мережевої інфраструктури, яка використовується компаніями для співпраці із урядом США.

Китайські хакери зламали мережі провайдерів широкосмугового зв’язку в США та отримали доступ до систем, які використовуються федеральним урядом для судових прослуховувань.

Про це пише Reuters з посиланням на Wall Street Journal.

Зазначається, що хакери могли місяцями мати доступ до мережевої інфраструктури, яка використовується компаніями для співпраці із урядом США. За даними джерел, хакери також отримали доступ до інших траншів інтернет-трафіку.

Серед компаній, чиї мережі були скомпрометовані, зазначаються Verizon Communications, AT&T і Lumen Technologies. За даними джерел, хакери могли мати доступ до інфраструктури протягом кількох місяців, використовуючи її для збору даних, зокрема, під час виконання судових запитів на перехоплення комунікацій.

Міністерство закордонних справ Китаю відповіло в неділю, що не знало про напад, описаний у звіті, але заявило, що Сполучені Штати «придумали неправдиву історію», щоб «підставити» Китай.

«У той час, коли кібербезпека стала загальним викликом для всіх країн у всьому світі, цей помилковий підхід лише перешкоджатиме зусиллям міжнародної спільноти щодо спільного вирішення проблеми шляхом діалогу та співпраці», — йдеться в заяві міністерства.

Раніше Пекін заперечував заяви уряду США та інших про те, що він використовував хакерів для злому іноземних комп’ютерних систем.

Фото: Reuters.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
США Китай
Источник материала
loader
loader