Гутерреш закликав до миру напередодні річниці нападу ХАМАСу на Ізраїль
Гутерреш закликав до миру напередодні річниці нападу ХАМАСу на Ізраїль

Гутерреш закликав до миру напередодні річниці нападу ХАМАСу на Ізраїль

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш напередодні річниці нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня 2023 року засудив палестинське угруповання та закликав до негайного припинення насильства і кровопролиття.

Своє звернення він опублікував у соцмережі Х, передає Укрінформ. 

«Цього дня світова спільнота має найрішучішим чином засудити огидні дії ХАМАС, включаючи захоплення заручників», - сказав Гутерреш. 

Він закликав ХАМАС дати допуск співробітникам Червоного Хреста до заручників, які утримують бойовики. 

«З 7 жовтня почалася хвиля шокуючого насильства і кровопролиття.... Настав час звільнити заручників. Настав час змусити замовкнути зброю. Настав час покласти край стражданням, які охопили цей регіон. Настав час для миру, міжнародного права і справедливості», - заявив Гуттереш. 

Він висловив стурбованість тим, що війна «продовжує руйнувати життя і завдавати глибоких людських страждань палестинцям у секторі Гази, а тепер і народу Лівану».

Гуттереш додав, що ООН працюватиме над тим, щоб принести мир на Близький Схід, а «Ізраїль, Палестина та інші країні почали жити в мирі і гідності і поважати один одного».

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня 2023 року ХАМАС напав на Ізраїль, вбивши близько 1200 осіб та захопивши близько 250 заручників, більше сотні з яких досі перебувають у полоні.

Ізраїль у відповідь розпочав військову операцію проти бойовиків. Згодом конфлікт поширився на Ліван - ЦАХАЛ почав також знищувати також бойовиків «Хезболли», які пообіцяли боротись проти Ізраїлю через його військову операцію в Секторі Гази.

Фото: JASON SZENES / EPA

Теги по теме
Израиль ООН
Источник материала
loader
loader