Довгожителі назвали улюблений напій: як його правильно заварювати
Довгожителі назвали улюблений напій: як його правильно заварювати

Довгожителі назвали улюблений напій: як його правильно заварювати

Мічіко Томіока – сертифікована дієтологиня, експертка з довголіття родом із Японії для CNBC розповіла про ритуал, який шанують усі довгожителі. Він заспокоює і гармонізує, даруючи відчуття легкості.

"У старшій школі я почала відвідувати уроки чайної церемонії, і це стало одним із найрадісніших моментів у моєму тижні. Сьогодні я продовжую практикувати Чадо — традиційне мистецтво японської чайної церемонії", –зазначає дієтологиня.

Матча для довголіття

"Цей напій для мене — не просто задоволення, це мій особистий рецепт довголіття, і я п'ю його щодня", — каже Мічіко Томіока.

Матча – чим корисна
Матча є чудовим джерелом корисних речовин. Чай містить вітаміни A, C, K, клітковину, білок і амінокислоту L-теанін, що сприяє поліпшенню сну, зниженню стресу і підтримці ясності розуму.
Також у складі присутні поліфеноли, які мають антиоксидантні властивості, борються із запаленням і захищають організм від захворювань.

Дослідження свідчать, що регулярне вживання цього чаю знижує ризик серцево-судинних захворювань і підтримує здоров'я кишечника.

Як заварювати чай матча:

  • Закип'ятіть 60 мілілітрів води;
  • Половину води вилийте в чашу;
  • За допомогою чашаку (бамбукової ложки) відміряйте 2 грами матчі;
  • Додайте гарячу воду (70- – 80 градусів) і збивайте ретельно чай 20 секунд.
Теги по теме
Здоровая жизнь Профилактика заболеваний
Источник материала
loader
loader