Блаженніший Святослав прокоментував оголошення Папою Римським імен нових кардиналів, серед яких єпарх УГКЦ
Блаженніший Святослав прокоментував оголошення Папою Римським імен нових кардиналів, серед яких єпарх УГКЦ

Блаженніший Святослав прокоментував оголошення Папою Римським імен нових кардиналів, серед яких єпарх УГКЦ

У разі введення Папою Франциском у сан кардинала єпарха Української греко-католицької церкви Миколи Бичка Церква матиме ще одного владику, який компетентно промовлятиме до Папи і ставатиме на захист народу України.

Як передає Укрінформ, так глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав прокоментував у Фейсбуці оголошення Папою Римським Франциском 21 імені нових кардиналів, яких буде введено в сан 8 грудня.

"Наша Церква радіє, бо буде мати ще одного владику, який, окрім глави Церкви, компетентно буде промовляти до Папи і ставатиме на захист нашої Церкви і народу України", - зазначив Блаженніший Святослав.

При цьому він зауважив, що найменування нових кардиналів - це особисте і суверенне право Папи. "Він (Папа - ред.), номінуючи когось кардиналом, тим самим запрошує цю особу стати його помічником", - зауважив глава УГКЦ.

"Владика Микола - один із молодих єпископів нашої Церкви, і ми тільки радіємо, що папа звернув на нього увагу", - додав Блаженніший Святослав.

Блаженніший Святослав прокоментував оголошення Папою Римським імен нових кардиналів, серед яких єпарх УГКЦ - Фото 1

Фото: Фейсбук Микола Бичок

За його словами, сьогодні єпископат УГКЦ, що складається із владик із цілого світу, нині є як ніколи одностайним, і з початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну "єдиним серцем і єдиними устами" промовляє і до Папи, і до Католицької церкви у світі, і до світового співтовариства. "Мати ще одного такого промовця із можливостями кардинальської гідності, ще й у Австралії, — це не тільки велика користь для УГКЦ, але і велика благодать Божа для нашого народу і держави", - наголосив глава УГКЦ.

Як повідомлялося, Папа Римський Франциск після спільної молитви з паломниками «Ангел Господній» на площі Святого Петра у Ватикані у неділю, 6 жовтня 2024 року, оголосив, що 8 грудня проведе консисторію з нагоди введення в сан 21 нового кардинала. У переліку є також владика Української греко-католицької церкви Микола Бичок, єпарх Мельбурнський УГКЦ (Австралія).

"А тепер я радий повідомити, що 8 грудня я проведу консисторію з нагоди призначення нових кардиналів. Їхнє походження виражає вселенськість Церкви, яка не перестає звіщати милосердну Божу любов до всіх людей на землі. Включення нових кардиналів до складу Римської дієцезії також виявляє нерозривний зв’язок між Петровою столицею та місцевими Церквами, розкиданими по всьому світу", — цитує Папу Франциска департамент інформації УГКЦ.

Владика УГКЦ Микола Бичок народився 13 лютого 1980 року в Тернополі. У липні 1997 року вступив до Згромадження найсвятішого Ізбавителя, здійснюючи чернече та богословське формування в Україні та Польщі, здобувши ліценціят з душпастирського богослов’я.

Склавши 17 серпня 2003 року довічні обіти, 3 травня 2005 року владика Микола отримав ієрейські свячення. Як священник здійснював різні душпастирські служіння, був настоятелем монастиря отців Редемптористів та парафії в Івано-Франківську. Від 2015 року служив на парафії святого Івана Христителя в Ньюарку, США, Філадельфійської архиєпархії УГКЦ.

15 січня 2020 року Папа Франциск призначив його новим єпархом Єпархії святих Петра і Павла в Мельбурні УГКЦ в Австралії. Єпископська хіротонія відбулася 7 червня 2020 року в архикатедральному соборі святого Юрія у Львові.

Владика Микола Бичок, якому виповнилося 44 роки, стане наймолодшим кардиналом Католицької церкви.

Источник материала
loader
loader