У німецькій опозиції пропонують створити чотиристоронню контактну групу по Україні - ЗМІ
У німецькій опозиції пропонують створити чотиристоронню контактну групу по Україні - ЗМІ

У німецькій опозиції пропонують створити чотиристоронню контактну групу по Україні - ЗМІ

Кандидат у канцлери ФРН від опозиційного блоку ХДС/ХСС Фрідріх Мерц пропонує створити контактну групу у складі Німеччини, Франції, Великої Британії та Польщі для вироблення пропозицій щодо європейського устрою після закінчення війни РФ проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

На думку Мерца, поряд зі США, саме ці чотири країни «мають достатній політичний, економічний і військовий потенціал і можливості, щоб вплинути на формування політичного порядку в Європі після агресивної російської війни».

Саме тому ці чотири країни мають вже зараз створити контактну групу глав урядів або міністрів закордонних справ.

Кандидат у канцлери озвучив дві необхідні умови для співпраці та розробки пропозицій.

По-перше, пропозиції щодо мирного плану не повинні висуватися лише Німеччиною, «а тільки в тісній координації з цими європейськими партнерами».

По-друге, у країнах Східної та Центральної Європи, а особливо в Україні, «ніколи не повинно складатися враження, що політична карта Європи перемальовується у них за спиною».

Не називаючи імен німецьких політиків, Мерц розкритикував заклики до «швидкого укладення» мирної угоди між Україною та Москвою.

Політик вважає, що переговори можливі лише тоді, коли Москва усвідомить, що подальші територіальні захоплення неможливі.

Як повідомляв Укрінформ, глава Християнсько-демократичного союзу Фрідріх Мерц заявив, що попри розбіжності стосовно темпів і обсягів надання Україні військової допомоги урядова коаліція і демократична опозиція сходяться у принциповому питанні.

Фото: Die Zeit 

Теги по теме
Украина война Германия
Источник материала
loader
loader