Швеція відправить своїх військових до Латвії
Швеція відправить своїх військових до Латвії

Швеція відправить своїх військових до Латвії

У січні наступного року бронетехніка і сотні солдатів будуть перекинуті до Латвії, коли розпочнеться перша операція шведської армії в рамках НАТО.

За кілька місяців близько 600 шведських військових відправляться до Латвії, щоб доєднатись до сухопутних сил НАТО у складі бригади під керівництвом Канади. Про це повідомляє

Зазначається, що у січні наступного року бронетехніка і сотні солдатів будуть перекинуті до Латвії, коли розпочнеться перша операція шведської армії в рамках НАТО.

За словами підполковника Генріка Росдаал, який очолює шведський батальйон, основна мета – зробити свій внесок у стримування.

“Якщо ми дійдемо до того, що Росія почне діяти, ми зіткнемося з цілою низкою різних загроз”, – зазначив він.

Росдаал додав, що набір тих, хто відправиться до Латвії, вже майже завершено.

Як заявив міністр оборони Латвії Андріс Спрудс, шведський батальйон стане важливим доповненням до спільних зусиль НАТО зі стримування Росії в Балтійському регіоні.

“Росія – це екзистенційна загроза, і ми повинні бути готові до різних сценаріїв, а шведська місія показує, що ми як альянс готові відповісти на будь-який тип загрози, чи то тут, чи деінде вздовж кордонів НАТО”, – сказав він.

Нагадаємо, уряд Швеції запропонував різко збільшити оборонний бюджет протягом 2025-2030 років для виконання показника НАТО у 2% ВВП витрат на оборону.

Як повідомлялося, Україна та Швеція обговорили можливість підготовки українських пілотів.



Теги по теме
военные Литва Армия
Источник материала
loader