"Поклав око на Чорнобильську АЕС": чому Лукашенко почав жалітися Гроссі
"Поклав око на Чорнобильську АЕС": чому Лукашенко почав жалітися Гроссі

"Поклав око на Чорнобильську АЕС": чому Лукашенко почав жалітися Гроссі

Лукашенко назвав такі заяви нісенітницею, яка дуже його здивувала. Однак полковник запасу ЗСУ, льотчик-інструктор, військовий експерт Роман Світан в розмові з 24 Каналом висловив думку, що самопроголошений президент Білорусі не випадково заговорив на цю тему.

2 реактори ЧАЕС досі можна запустити

Світан не виключає, що з боку білоруського диктатора можуть бути провокації на ЧАЕС. Тому українській стороні, а також самому Гроссі варто приділити увагу цьому об'єкту та місцевості, де він розташований.

Це можна вважати ІПСО чи підготовкою до провокації. ЧАЕС практично поряд з Білоруссю, Лукашенко поклав око на Чорнобильську АЕС. Причина ця стосується ядерної зброї. Там свого часу функціонувало 4 ядерних реактори, відходи яких можна було використовувати для виробництва "ядерки",
– розповів Світан.

До слова. Білоруський диктатор Лукашенко озвучив, що умовою для застосування ним ядерної зброї буде напад на Білорусь і він впевнений, що Росія за таких обставин допоможе. Однак він розуміє, що у разі використання Білоруссю і Росією ядерної зброї, з боку Заходу буде відповідь.

Військовий експерт зауважив, що й досі роботу 2 цих реакторів, які не постраждали під час катастрофи у 1986 році та були по черзі зупинені, можна відновити. З його слів, якщо в України раптом постане питання щодо поновлення ядерного статусу, то є механізм для цього.

Один з механізмів – запустити в роботу ці декілька реакторів. І от тому Лукашенко вже починає топтатися поряд з ЧАЕС. Провокація там може бути тільки з його боку,
– вважає Світан.

До відома! Експерт з ядерних технологій Євген Малий вважає, що відновлення енергоблоків ЧАЕС є недоречним. Бо ці реактори типу РВПК, до них в Україні немає палива й обладнання не модернізувалося протягом тривалого часу. Крім того, тоді Україною буде порушено меморандум про заборону поширення ядерної зброї, адже реактори РВПК можна використовувати для напрацювання плутонію.

Теги по теме
Беларусь Александр Лукашенко
Источник материала
loader
loader