Ізраїль не хоче ескалації з Росією: що означає удар по авіабазі в Сирії
Ізраїль не хоче ескалації з Росією: що означає удар по авіабазі в Сирії

Ізраїль не хоче ескалації з Росією: що означає удар по авіабазі в Сирії

Військовий аналітик Давид Шарп розповів 24 Каналу, що Ізраїль офіційно не взяв на себе відповідальність за удар по Сирії. Іран намагається убезпечити свою зброю, використовуючи Росію як прикриття.

Нікому не вигідне нове протистояння

Давид Шарп наголосив, що в Ірані розуміють, що Ізраїлю не потрібна ескалація з Росією. Проте Ізраїль не може дозволити, аби певні види озброєння потрапили до його ворогів.

Якщо потрібно, заради безпеки ізраїльтян, там підуть на все, але важливо розуміти, що російські військові не є ціллю,
– сказав він.

Ймовірно, Росії також невигідно вступати у конфлікт з Ізраїлем, адже Кремлю достатньо і своїх проблем.

Зв'язки Ірану та Росії

Військовий аналітик з Ізраїлю зауважив, що співпраця між Іраном та Росією стає міцнішою. Це непокоїть керівництво України, адже росіяни атакують там мирних громадян.

Виникає дилема – Іран хоче отримувати вигоду від співпраці з Росією, але розуміє, що певні види озброєння можуть знадобитись йому для протистояння з Ізраїлем. Росія зараз у такому ж становищі.

Однак їхня співпраця триває і досі. Це небезпечно для всіх (зокрема України та Ізраїлю – 24 Канал),
– наголосив Давид Шарп.

Він додав, що також дуже важливою є реакція Заходу та Сполучених Штатів Америки на зв'язки між Іраном та Росією. Необхідні дієві санкції, які впливали б на військово-технічну співпрацю, щоб зменшувати прибутки обох сторін.

Важливо! У CNN пишуть, що Ізраїль не дав жодних гарантій адміністрації Джо Байдена, що не завдаватиме ударів по ядерних об'єктах Ірану у відповідь на ракетну атаку, яку той здійснив 1 жовтня. Президент США також порадив Ізраїлю уникати ударів по нафтових об'єктах Ірану, щоб запобігти ескалації конфлікту на Близькому Сході.

Теги по теме
Россия Оружие Иран
Источник материала
loader
loader