Голова Запорізької ОВА Федоров видаляє з мережі згадки про вбивство Максима Денщика
Голова Запорізької ОВА Федоров видаляє з мережі згадки про вбивство Максима Денщика

Голова Запорізької ОВА Федоров видаляє з мережі згадки про вбивство Максима Денщика

В соцмережах звернули увагу на спроби видалення із Вікіпедії інформації про вбивство Максима Денщика та про погрози Денщику з боку голови Запорізької ОВА Івана Федорова.

Зокрема, активіст Дмитро Карташов зазначив, що стаття на Вікіпедії про Максима Денщика та його вбивство, а також фрагмент з погрозами Денщику з боку голови ОДА Івана Федорова зазнала “насильницького редагування”. Також наразі статтю про Максима Денщика поставили на голосування до видалення.

Голова Запорізької ОВА Федоров видаляє з мережі згадки про вбивство Максима Денщика - Фото 1

В причетності до інциденту з видаленням сторінки Максима Денщика з Вікіпедії  Дмитро Карташов звинуватив Ярослава Гришина та Івана Федорова.

Голова Запорізької ОВА Федоров видаляє з мережі згадки про вбивство Максима Денщика - Фото 2

Позицію Карташова підтримали інші активісти Запоріжжя. Зокрема,  голова ГО “Роби своє”, що опікується ВПО Ганна Омельченко, зазначила наступне: “Те, що сталося з Максимом Денщиком, дійсно є трагедією не лише для його близьких, але й для всіх свідомих українців, які борються проти олігархічної системи та за справедливість у нашій країні. Коли людина наважується говорити правду і висвітлювати проблеми, навіть знаючи про небезпеку, вона заслуговує на те, щоб її голос не був забутий.”

Нагадуємо, юрист Запорізької міської ради Максим Денщик був застрелений кілером біля під’їзду свого дому у  11 червня 2024 року, а незадовго до смерті Денщик заявив про тиск з боку голови Запорізької ОВА Івана Федорова та погрози “розправи”.

Після вбивства Максима Денщика в Запоріжжі не вводився план-перехоплення, також були зняті всі мобільні блокпости, що ускладнило пошук кілера. За інформацією наших джерел, таке розпорядження силовикам дав особисто Іван Федоров.

Пізніше Запорізькі силовики затримали перших підозрюваних у вбивстві Максима Денщика, всі вони вихідці із Мелітополя та пов’язані з Іваном Федоровим.

За інформацією наших джерел в ГУНП Запорізької області, був затриманий  “водій” та встановлена особа “кілера”. Обоє вихідці з ОЗУ “Мелітопольські”,  лідером якого є кримінальний авторитет Артур Горобець “Туча”.

В Мелітополі Артур Туча входив до так званого “силового блоку” нардепа Сергія Мінько та Івана Федорова. За повідомленнями ЗМІ, в Мелітополі Туча займався рекетом “під  дахом” Івана Федорова, а після захоплення міста росіянами Артур Туча виїхав слідом за Федоровим до Запоріжжя.

Раніше співробітники ГУНП Запорізької області, в рамках кримінального провадження №12024080000000248 від 11 червня 2024 року, за фактом умисного вбивства Максима Денщика, провели обшуки у приміщенні ресторану “LiHoy”, в якому працював один із підозрюваних – В. Зуєв.

Ресторан “LiHoy”, згідно оперативних даних, вважався місцем постійного перебування бійців ОПГ “Мелітопольські” та “базою” Артура Тучі в Запоріжжі.

Кінцевими бенефіціарами ресторану “LiHoy” на 50% є  Олександр Леховицер, в кримінальному світі більш відомий як “Ліхой”. Ще 25% належать іншому представнику кримінального світу – главі ОПГ “Арташі” Арташесу Саргсяну, та ще 25% Сапожнікову Едуарду. Юристом ОПГ “Арташі” є скандально відомий запорізький адвокат Ярослав Гришин, компанії якого регулярно виграють тендера на поставку дронів Запорізькій ОВА по завищеним цінам.

Невдовзі після проведених запорізькими силовиками обшуків, ресторан “LiHoy” був закритий “на ремонт”.

Теги по теме
Запорожье Убийство
Источник материала
loader
loader