Держмистецтв оголосило конкурс на здобуття премії імені Лятошинського
Держмистецтв оголосило конкурс на здобуття премії імені Лятошинського

Держмистецтв оголосило конкурс на здобуття премії імені Лятошинського

Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти оголосило конкурс на здобуття премії імені Б. М. Лятошинського у 2025 році.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Держмистецтв.

«Премія імені Б. М. Лятошинського присуджується щорічно у січні композиторам, громадянам України, за видатні досягнення у сфері професійної композиторської творчості», - йдеться в повідомленні.

У Держмистецтв зауважили, що в 2025 році премія присуджується професійним композиторамза окремий твір.

На здобуття премії висуваються завершені музичні твори у жанрах академічного музичного мистецтва, які були написані та виконані (оприлюднені) протягом останніх 5 років, але не пізніше ніж за півроку до їх висунення на здобуття премії.

Твори, які вже були відзначені премією або іншими державними преміями, на здобуття не висуваються.

У Держмистецтв додали, що твори, які вже брали участь у конкурсі в попередні роки і не були відзначені премією, можуть бути висунуті повторно.

Премія не присуджується посмертно.

Як зазначається, пропозиції щодо творів претендентів на здобуття премії подаються: закладами культури усіх форм власності, які здійснюють професійну діяльність у галузі музичного мистецтва; державними закладами вищої та фахової передвищої освіти мистецького спрямування; Національною академією мистецтв України; Національною спілкою композиторів України, Національною Всеукраїнською музичною спілкою та їх організаціями; іншими інститутами громадянського суспільства сфери культури відповідного функціонального спрямування.

Грошова винагорода виплачується у розмірі 20 тисяч гривень.

Прийом документів здійснюється до 01 грудня 2024 року (включно) в електронному вигляді.

Як повідомляв Укрінформ, лауреатом премії імені Бориса Лятошинського у 2024 році став український композитор Остап Мануляк за творчі досягнення протягом п'яти років.

Теги по теме
Украина музыка
Источник материала
loader
loader