Затримано керівницю Хмельницького облцентру МСЕК
Затримано керівницю Хмельницького облцентру МСЕК

Затримано керівницю Хмельницького облцентру МСЕК


Посадовиці повідомлено про підозру в незаконному збагаченні. Вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу.

Працівники Державного бюро розслідувань затримали та повідомили про підозру в незаконному збагаченні керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи (МСЕК). Про це відомство у суботу, 5 жовтня.

У ДБР нагадали, що 3 і 4 жовтня правоохоронці провели низку обшуків у службових кабінетах та за місцем проживання посадовиці та її близьких родичів.

У керівниці МСЕК у робочому кабінеті було виявлено 100 тис. доларів, а також низку підроблених медичних документів, списки ухилянтів із прізвищами та фіктивними діагнозами.

Удома у посадовиці та її родичів було знайдено понад 5,2 млн доларів, 300 тис. євро, понад 5 млн грн, брендові прикраси та коштовності. Жінка намагалася позбавитися частини грошей, викинувши дві сумки з 0,5 млн доларів через вікно.

Їй повідомлено про підозру в незаконному збагаченні (ст. 368-5 КК України). Вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу.

Напередодні стало відомо про обшуки у посадовиці Хмельницького облцентру МСЕК та її сина, що обіймає керівну посаду у обласному управлінні Пенсійного фонду. Правоохоронці знаходили гроші в їхніх квартирах практично в кожному куточку – у шафах, шухлядах, нішах.

Також у п’ятницю повідомлялося, що СБУ затримала ділків, які заробили на ухилянтах понад 40 млн гривень. Під час обшуків знайдено понад 1000 меддовідок та військово-облікових документів і 250 печаток.



Теги по теме
Украина Коррупция
Источник материала
loader
loader