ДБР затримало голову Хмельницької МСЕК Тетяну Крупу за незаконне збагачення
ДБР затримало голову Хмельницької МСЕК Тетяну Крупу за незаконне збагачення

ДБР затримало голову Хмельницької МСЕК Тетяну Крупу за незаконне збагачення

Працівники Державного бюро розслідувань затримали та повідомили про підозру керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи (МСЕК) Тетяну Крупу. Про це повідомляє ДБР та Офіс генпрокурора.

«Працівники ДБР затримали та повідомили про підозру у незаконному збагачені керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи. Під час обшуків у неї та її родичів знайшли лише готівкою майже $6 млн США у різних валютах», – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці зауважили, що у посадовиці під час обшуків вилучили кошти та передали на зберігання до банку. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

«Перевіряються підстави набуття родичами підозрюваної великої кількості об’єктів нерухомості за кордоном та в Україні, елітного автопарку, корпоративних прав та рахунків за кордоном з майже $2,3 млн», – зауважив Офіс генпрокурора.

ДБР знайшли $100 тис., низку підроблених медичних документів, списки «ухилянтів» із прізвищами та фіктивними діагнозами у робочому кабінеті керівниці МСЕК. Зокрема, у посадовців працівники ДБР знайшли майже $5 млн 244 тис., €300 тис., понад 5 млн грн, брендові прикраси та коштовності.

До слова, очільник Хмельницької ОВА Сергій Тюрін, коментуючи ситуацію з викриттям Крупи, заявив, що його вражають масштаби цинізму.

Згодом пресслужба Хмельницької обласної ради заявила, що особисте збагачення шляхом протиправних дій є неприпустимим, особливо у нинішній час війни. 

Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader