79% гендиректорів в США вважають, що «віддаленка» дійде кінця за три роки
79% гендиректорів в США вважають, що «віддаленка» дійде кінця за три роки

79% гендиректорів в США вважають, що «віддаленка» дійде кінця за три роки

CEO чотирьох з п’яти американських компаній з річним доходом понад $500 млн впевнені, що епоха віддаленої роботи майже закінчилася. 79% гендиректорів, що взяли участь у опитуванні від KPMG, прогнозують, що працівники повернуться до повної зайнятості в офісах п’ять днів на тиждень до кінця 2027 року. Про це пише Der Standard.

Цікаво, що кілька місяців тому так вважали лише 34% опитаних директорів.

Залишити гібридну модель роботи (офіс плюс віддалено) для офісних вакансій наразі згодні тільки 17% – у порівнянні із 46% при попередньому опитуванні.

Відпустити нових працівників працювати тільки з дому готові 4% CEO (3% раніше).

86% директорів навіть передбачають різні заохочення для співробітників, які докладають зусиль, щоб регулярно працювати з офісу. Серед переваг – пільговий режим при розподілі на роботу, підвищення заробітної плати та просування по службі.

З іншого боку, можна зробити висновок, що тим, хто вирішить продовжувати працювати вдома, ймовірно, буде відмовлено в цих бонусах – і, не виключено, що незалежно від їхньої продуктивності в роботі.

Amazon повертає в офіси всіх

Amazon повертається до роботи в офісах виключно – при тому що компанія отримує значну частину свого доходу від хмарних сервісів і онлайн-покупок та забезпечує умови для «віддаленки» значній частині бізнесів.

Співробітники, які раніше могли виконувати значну частину своєї роботи з дому, повернуться до офісної роботи п’ять днів на тиждень. Є лише кілька винятків.

Працівники Amazon не в захваті від таких перспектив. Три чверті з них розглядають можливість зміни роботодавця, деякі вже змінили свій статус у Linkedin на «відкрит для пропозицій роботи».

І хоча наукові висновки свідчать, що гібридні робочі моделі мають скоріше позитивний ефект, боси компаній у США, схоже, прагнуть повернути світ праці туди, де він був до спалаху пандемії коронавірусу. Тобто у офіси. На повний робочий день.

Як кінець епохи віддаленої роботи вплине на ринок праці

53% всіх зайнятих американців проводять принаймні частину свого робочого часу, працюючи вдома. А тому це може призвести до посилення напруги на ринку праці. Програми «Повернення до офісу» досі мали негативний вплив на мотивацію до роботи та задоволення від роботи.

Згідно з опитуванням Bamboo HR, чверть програм «повернення на посаду» вищих керівників були спрямовані на скорочення робочих місць через добровільну відставку. Повернення працівників до офісів часто виправдовують підвищенням продуктивності. Проте доказів цій тезі бракує Навпаки, різниця в продуктивності часто або не реєструється взагалі, або вплив цього чинника неадекватен. У 22% компаній взагалі відсутня процедура визначення того, чи впливає повернення в офіс на результативність роботи і як це відбувається.

Під час дослідження «Перспективи генеральних директорів KPMG US» було опитано 1325 генеральних директорів з одинадцяти країн та одинадцяти галузей. До уваги бралися лише компанії з річним обсягом продажів понад $500 млн, третина з компаній-учасниць має річний дохід понад $10 млрд.

Источник материала
loader
loader