Журналістка Алсу Курмашева закликала допомогти журналістам, заарештованим у Білорусі та тимчасово окупованому Криму
Журналістка Алсу Курмашева закликала допомогти журналістам, заарештованим у Білорусі та тимчасово окупованому Криму

Журналістка Алсу Курмашева закликала допомогти журналістам, заарештованим у Білорусі та тимчасово окупованому Криму

Медійники Ігор Лосик та Андрій Кузнечик ув’язнені в Білорусі. Першого утримують без зв’язку із зовнішнім світом з лютого 2023 року

Журналістка Татаро-башкирської служби «Радіо Свобода» Алсу Курмашева, яка перебувала в ув'язненні в Росії, закликала «зробити все можливе», щоб допомогти колегам в тимчасово окупованому Криму та Білорусі.

Про це вона сказала під час міжнародної конференції Warsaw Human Dimension Conference/OSCE, передає «Радіо Свобода».

«Я постійно думаю про трьох моїх колег із RFE/RL. Я точно знаю, що переживають Влад Єсипенко, Ігор Лосик та Андрій Кузнечик та їхні родини. Моє серце з ними. Будь ласка, зробіть усе можливе, щоб допомогти їм», – заявила Алсу Курмашева. 

Медійники Ігор Лосик та Андрій Кузнечик ув’язнені в Білорусі. Першого утримують без зв’язку із зовнішнім світом з лютого 2023 року.

Фрилансер «Крим.Реалії» Владислав Єсипенко перебуває в окупованому Криму. Він не бачив свою сім’ю три роки.

На переконання Курмашевої, заходи, під час проведення яких зустрічаються колишні політв’язні, експерти й політики, дуже важливі, оскільки допомагають усвідомити весь масштаб кризи та шукати ефективні рішення.

Тоді ж на волю вийшли журналіст The Wall Street Journal Еван Гершкович та російський опозиціонер і ексжурналіст Володимир Кара-Мурза.

  • Читайте також: «Я перебувала під величезним психологічним тиском»: Алсу Курмашева дала перше інтерв'ю після звільнення

На фото  Алсу Курмашева / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
Россия Беларусь
Источник материала
loader
loader