Завербованого агента РФ, який здавав позиції ЗСУ на Донеччині, взяли під варту
Завербованого агента РФ, який здавав позиції ЗСУ на Донеччині, взяли під варту

Завербованого агента РФ, який здавав позиції ЗСУ на Донеччині, взяли під варту

Під варту взяли агента ЗС РФ, який надсилав ворогу дані про фортифікації, опорні пункти та блокпости ЗСУ і Нацполіції в Краматорському районі Донеччини.

Про це в Телеграмі повідомила Донецька обласна прокуратура, передає Укрінформ.

«За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 ККУ). У травні 2024 року на жителя м. Краматорськ вийшов представник зс РФ. Він запропонував чоловіку збирати інформацію, що стосується перебування у місті та Краматорському районі підрозділів Сил оборони України», - йдеться у повідомленні.

Завербованого агента РФ, який здавав позиції ЗСУ на Донеччині, взяли під варту - Фото 1

У прокуратурі зазначили, що краматорець упродовж місяця відстежував локації зосередження техніки й особового складу наших захисників. Текстові повідомлення та скриншоти «Google Maps» завербований агент надсилав куратору.

Таким чином він повідомляв ворогу про місця зосередження техніки, боєприпасів, розташування фортифікаційних споруд, опорних пунктів і блокпостів, де несуть службу військовослужбовці ЗСУ та співробітники НП України. «Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», - повідомили в прокуратурі.

Як повідомляв Укрінформ, довічний термін ув’язнення отримав резидент агентурної групи російської ФСБ РФ, яка діяла у Запорізькій області.

Теги по теме
Прокуратура
Источник материала
loader
loader